Bijgewerkt: 19 mei 2024

Amstel-leden in vorm bij NK

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
02-02-2006

De Amstel was op zaterdag 28 januari 2006 met drie leden vertegenwoordigd tijdens het Nederlands Kampioenschap Baanwielrennen voor districten. Patrick Bos (beloften), Tim Schreurs (junioren) en Yorick Bos (nieuwelingen) kwamen in het Sportpaleis Alkmaar uit voor district Noord-Holland.


Namens elk district kwamen twaalf deelnemers uit op vier onderdelen, 200m sprint, 500m tijdrit, punten-koers en scratch. De Amstel-leden presteerden uitstekend. Patrick won twee onderdelen (200m en 500m) en Tim en Yorick werden ieder tweede op de 500m. Uiteindelijk legde het district Noord-Holland beslag op de tweede plek

Winnaar en daarmee Nederlands kampioen werd district Zuid-Holland. De derde plek was voor het district Midden-Nederland. De afstand in punten met de overige vijf districten (Noord, Oost, Zuid West, Zuid Oost en Limburg) was groot.

Dit kan deels verklaard worden door het feit dat Nederland maar twee overdekte wielerbanen rijk is, beide in Noord-Holland (Amsterdam en Alkmaar). Zodoende is het voor wielrenners uit de omliggende districten eenvoudiger om vaak op de baan te trainen.

Omdat het baanwielrennen de laatste jaren duidelijk in de lift zit, zijn er al initiatieven om elders in Nederland wielerbanen te bouwen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.