Bijgewerkt: 18 juni 2024

Amateurkunstmarkt Amstelveen 2024

Nieuws -> Cultuur

Bron: Carin de Koning
27-05-2024

Op zondag 9 juni 2024 vindt op het sfeervolle plein van het Oude Dorp van Amstelveen de amateurkunstmarkt weer plaats. Van 12.00 uur tot 17.00 uur laten getalenteerde lokale amateurkunstenaars hun werk zien.

Op deze markt, die georganiseerd wordt door KunstLokaal SAKB, kun je de meest uiteenlopende vormen van kunst bewonderen, zoals schilderwerk, beeldhouwwerken, keramiek, tekeningen en sieraden. Het enthousiasme van de deelnemers garandeert een goede sfeer. Een sfeer die extra accent krijgt omdat dit jaar van het Dorpsplein een kleine Place du Tertre gemaakt wordt, het plein in de Parijse wijk Montmartre, waar je tekenaars en schilders aan het werk ziet. Ook hier kun je tekenaars aan het werk zien: ze tekenen portretten van bezoekers die daarvoor willen poseren. In de middag is er ook de echt Parijse ‘musette’ te horen: accordeonist Gijs Leegwater loopt rond en speelt Parijse deuntjes.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Het was een gezellige middag in het Oude Dorp, tijdens de 15de Amateur Kunstmarkt op 4 juni 2023

De kunstenaars staan hier niet in de eerste plaats om te verkopen. Ze vinden het leuk om van anderen te horen wat ze van hun werk vinden, om te zien wat anderen op kunstzinnig gebied doen en omdat de markt heel gezellig is. Toch worden er wel degelijk goede zaken gedaan. De amateurkunstenaars maken speciaal voor de markt ook klein werk, dat niet duur is en waar veel belangstelling voor is. Wie graag wat wil kopen, moet weten dat je op deze markt niet kunt pinnen. Zorg er dus voor dat je wat contant geld bij je hebt als je dat ene schilderij of die ene vaas dolgraag wilt hebben. (Overigens is de dichtstbijzijnde pinautomaat op loopafstand).

Behalve de kramen van de kunstenaars kun je ook de kramen van KunstLokaal SAKB bezoeken. Daar worden demonstraties gegeven en ook informatie over de creatieve cursussen die KunstLokaal SAKB organiseert voor zowel volwassenen als kinderen. Of loop binnen bij Museum JAN, waar nu het spectaculaire werk van Tjalf Sparnaay te zien is: enorme schilderijen van onder andere gebakken eieren en colablikjes, hamburgers en sla. De toegang tot de markt is gratis. Voor een drankje en een hapje is de horeca van het Oude Dorp ‘om de hoek’. Voor meer info zie: SAKBAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.