Bijgewerkt: 23 mei 2024

Amateur Kunstmarkt 2023 in het Oude Dorp van Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB KunstLokaal
26-05-2023

Op zondag 4 juni 203 vindt de 15de Amateur Kunstmarkt plaats op het gezellige Dorpsplein van het Oude Dorp van Amstelveen. Van 12.00 uur tot 17.00 uur laten getalenteerde lokale amateurkunstenaars hun werk zien.

Op deze markt kun je de meest uiteenlopende vormen van kunst bewonderen, zoals schilderwerk, beeldhouwwerken, fotografie, keramiek, tekeningen, sieraden en mozaïek. De amateurkunstmarkt wordt georganiseerd door SAKB KunstLokaal. De Stichting Amstelveense Kunstbelangen is gehuisvest op de Ouderkerkerlaan 15 en verzorgt vele cursussen, workshops en open ateliers op alle gebieden van de kunst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er op de amateurkunstmarkt nogal wat vrienden van SAKB KunstLokaal present zijn. Maar ook amateurkunstenaars van buiten SAKB KunstLokaal laten hun producten zien.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De 14de Amateur Kunstmarkt op het Dorpsplein van Amstelveen gezien vanaf Museum JAN op 12 juni 2022

Bij het woord ‘amateurkunst’ kun je je afvragen of het werk dat aangeboden wordt niet ‘amateuristisch’ is. Dat is zeker niet het geval. Veel amateurkunstenaars hebben een opleiding in de kunstsector gevolgd, maar van kunst niet hun beroep gemaakt. Bovendien mag niet zomaar iedereen aan dit evenement deelnemen. Een commissie bestaande uit SAKB-docenten heeft de aanmeldingen beoordeeld. Dit om de kwaliteit van de markt te waarborgen.

Het enthousiasme van de deelnemers garandeert een goede sfeer. Zij staan hier niet in de eerste plaats voor de verkoop. ‘Ik vind de markt vooral leuk’, zegt een deelnemer, ‘omdat je van anderen hoort wat ze van je werk vinden. Je hoort ook allerlei verhalen over wat anderen op kunstzinnig gebied doen. Dat maakt de markt erg gezellig.’

Als je op de markt iets wilt kopen, moet je weten dat je niet kunt pinnen. Je kunt er dus beter voor zorgen dat je wat contant geld bij je hebt als je dat ene schilderij of die ene vaas dolgraag wilt hebben. Behalve de kramen van de kunstenaars kun je ook de kramen van SAKB Kunstlokaal bezoeken. Daar worden demonstraties gegeven en je kunt er informatie krijgen over de creatieve cursussen die SAKB Kunstlokaal organiseert voor zowel volwassenen als kinderen.

De markt wordt om 12.00 uur feestelijk geopend. Daarna is er de hele middag gelegenheid om te kijken, te kopen en te genieten van de sfeer. Een accordeonist gaat die middag de markt met zijn spel opluisteren. De toegang is gratis. Voor meer info zie: www.sakb.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.