Bijgewerkt: 23 mei 2024

Alweer goed weekeinde voor DVH-Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: DVH-Amstelveen
17-09-2012

Softbal - Heren softbal 1 verzekerde zich zaterdag 15 september 2012, met nog 4 wedstrijden te gaan, door een spannende 6-5 overwinning op Storks uit Den Haag van deelname aan de finale van het seizoen, de Holland Series. Volgende week kan in een dubbele thuiswedstrijd tegen hekkesluiter Adegeest, ook de 1e plek zeker gesteld worden, wat ook nog het thuisvoordeel in deze Holland Series kan waarborgen.

De vrijdagavond was er ook al goed nieuws, toen zeker werd dat zowel heren softbal 2 als heren softbal 3 met een overwinning reeds het kampioenschap in hun competities binnen sleepten.

softbalAmstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Softballers in actie


Honkbal 1 hield grip op de gedeelde eerste plaats in hun competitie, door in een gedegen wedstrijd Almere ’90 met 10-4 te verslaan.

De dames softbal 1 hadden het in de dubbele uitwedstrijd tegen Ban Topa in Amsterdam een stuk lastiger, en verloren beide duels met 4-2 en 10-5. Concurrent Zuidvogels wist wel een wedstrijd te winnen in Haarlem tegen DSS, wat betekent dat DVH wederom op de laatste plek staat. Volgend weekeinde ontvangt DVH hetzelfde Zuidvogels voor twee wedstrijden, en die moeten beiden gewonnen worden, om niet rechtstreeks te degraderen naar de eerste klasse.

Zondag hadden de Topsport Junioren van DVH het ook lastig tegen concurrent Twins uit Oosterhout. De eerste wedstrijd werden teveel fouten gemaakt en werd met 2-7 verloren, waarna in de tweede wedstrijd het wel een stuk beter ging, maar toch slechts met 3-3 gelijk werd gespeeld. De meiden van DVH moeten nog veel wedstrijden inhalen de komende weken, en daarin moeten ze echt vol aan de bak om een plek bij de eerste twee te verzekeren, om zo de eindronde van het Nederlands kampioenschap te halen.

Honkbal 2 nam de één na laatste horde in de competitie door met 16-5 van Quick Amsterdam te winnen. Volgende week zaterdag het allesbeslissende duel tegen mede-koploper Boekaniers, ook uit Amsterdam. De winnaar van dit duel promoveert direct naar de derde klasse.

Honkbal 3 zorgde zondag al voor het 3e kampioenschap dit jaar, door Hoofddorp Pioniers met 23-3 van het veld te vegen. Promotie naar de vierde klasse is daarmee ook reeds een feit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.