Bijgewerkt: 20 mei 2024

Alle winnaars van het Amstelveens Sportgala 2017 op een rij!

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
25-01-2017

Winnaars van de Rabobank Stimuleringsprijzen 2016. Op het Amstelveens Sportgala van vrijdag 20 januari 2017 in de Emergohal werden de Rabobank Stimuleringsprijzen voor jongens en meisjes uitgereikt. Ook werd dit jaar de aanmoedigingsprijs voor jong talent uitgereikt. De Rabobank stelde voor de Rabobank Stimuleringsprijs voor Jong Talent geldprijzen ter beschikking van € 750 voor de winnaar. Daarnaast stelde de Rabobank € 450 ter beschikking voor de Aanmoedigingsprijs voor Jong talent. De stimuleringsprijs werd uitgereikt aan talenten die de status toptalent bereikt hebben. De aanmoedigingsprijs werd uitgereikt het talent, dat een grote belofte voor de toekomst is. In totaal werd er een keuze gemaakt uit 150 talenten die aangemeld zijn bij het Sportbedrijf als topsporttalent.

De jury van de Rabobank talentprijzen bestond uit: Saskia Wagenaar  en Isabelle van Loon, beiden, Rabobank Vecht en Amstel, Amstelveen; Rien Alink (voorzitter); Joris van Soerland, Peter van Noord; Ron Berteling; Sophie Klumper (oud winnaar  Rabo Stimuleringsprijs); Guido Albers; Richard Schuil, Frits Barend en Agnes Brunninkhuis. Zij riepen de volgende talenten uit tot winnaar:

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2017)

Winnaar Rabobank Stimuleringsprijs 2016 voor Jong Talent jongens Olaf Staal


Winnaar Rabobank Stimuleringsprijs 2016 voor Jong Talent jongens: Olaf Staal, kanoën. Bij Olaf zit het sporten in zijn bloed. Reeds 5 jaar geleden, als 8-jarige, wist hij zijn eerste kanowedstrijd te winnen. Ondanks, dat hij in de daaropvolgende jaren zijn races is blijven winnen, is bij Olaf een duidelijke drive terug te zien om zichzelf te verbeteren. Zijn blik is daarbij de afgelopen jaren verlegd van Nederlandse tegenstanders naar buitenlandse. In de landen om ons heen is het niveau van de kanosport veel hoger dan in Nederland.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2017)

Winnaar Rabobank Stimuleringsprijs 2016 voor Jong Talent meisjes Selina Dijkstra


Winnaar Rabobank Stimuleringsprijs 2016 voor Jong Talent meisjes: Selina Dijkstra, kanopolo. Op het WK in Italië afgelopen zomer maakte Selina deel uit van de Nederlandse equipe. Selina is toen ze begon met kanopolo gestart in het jeugdteam. Zoals zoveel jeugdspelers, wanneer ze eenmaal het kanopolo virus te pakken hebben zijn ze niet meer weg te slaan van het water. De afgelopen jaren heeft ze zich op alle vlakken goed weten verbeteren met als opvallende kwaliteit het jagen op de bal. Haar teamgenoten van het clubteam hebben een soortgelijke groei doorgemaakt waardoor ze in de afgelopen drie jaar kampioen van Nederland zijn geworden elke keer in een klasse hoger. Een van haar andere grote kwaliteiten is de onbevangenheid waarmee ze sport. Zowel in de trainingen als in de wedstrijden.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2017)

Winnaar Rabobank Aanmoedigingsprijs 2016 voor Jong Talent is Luco van Bergen met mevrouw Isabelle van Loon, de vertegenwoordiger van de Rabobank Amstel en Vecht


Winnaar Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent: Luco van Bergen, atletiek. Luco wil hij iedere wedstrijd een PR halen, bestudeert van tevoren zijn concurrenten in de race en bepaalt hoe hij zijn race gaat indelen. Winnen lukt niet altijd: Luco is klein van stuk en heeft tijdens wedstrijden te maken met jongens die groter en sterker zijn. Het maakt, dat hij moet leren omgaan met teleurstellingen, relativeren. Soms is hij teveel beredenerend, hij moet bijvoorbeeld leren voldoende rust te nemen, hij moet accepteren dat het soms niet lukt, en tevreden zijn met behaalde prestatie, maar toch: gewoon ‘lekker gelopen’ hebben is voor hem niet voldoende; hij wil eruit halen wat er in zit.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2017)

Sportvrouw van het jaar 2016 in Amstelveen Riejanne Markus met Dave Offenbach, directeur van het Sportbedrijf Amstelveen


Sportman en sportvrouw van het jaar 2016 in Amstelveen

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2017)

Sportman van het jaar 2016 in Amstelveen Niels Krouwel met Dave Offenbach, directeur van het Sportbedrijf Amstelveen


Sportman: Niels Krouwel (winnaar). Niels heeft na een glansrijke carrière in zijn kano dit jaar aangekondigd te stoppen met kanovaren

Winnaars Spor(t)light Awards 2016

Frits Suèr was in het volleybal in Amstelveen één van de grondleggers van het zogenaamde Bankras-model. Later was hij vooral nauw betrokken bij het Nederlands voetbalelftal (Nationale-Nederlanden is sinds 1992 hoofd/shirt-sponsor van de KNVB). Suèr was vice-voorzitter van de Stichting Top Volleybal Martinus. Momenteel is hij bestuurslid van de Stichting Kunstrijden Nederland, verantwoordelijk voor commercie en communicatie, maar zet zich nog steeds zeer actief in voor de sport in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2017)

Winnaar Spor(t)light Awards 2016 Karel Gietelink met Dave Offenbach, directeur van het Sportbedrijf Amstelveen


Karel Gietelink is 7de Dan houder judo. Daarnaast hij leraar judo, jiu-jitsu en karate. In het verleden is Karel meervoudig judokampioen van Nederland geweest. Hij was 16 jaar lang bondscoach van de Nederlandse damesploeg (1974 - 1990) en districtstrainer jeugd Noord-Holland. Kortom met ruim 40 jaar leservaring en dé icoon voor judo in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2017)

Winnaar Spor(t)light Awards 2016 Hester van der Putten met Dave Offenbach, directeur van het Sportbedrijf Amstelveen


Hester van der Putten begon op haar derde met turnen bij FIT en is tot op heden erg betrokken bij de club. Ze is begonnen als turnster, later als trainster bij de vereniging gebleven en de laatste jaren is ze als PR dame bij FIT aan de slag geweest. Je hoeft haar maar even wat informatie te appen en het staat op Facebook en op de site. Ze belt kranten en televisie en weet zo veel mensen te bereiken. Zelfs in het kraambed was ze nog foto’s voor FIT aan het plaatsen. Ook voor goede brieven en teksten kan FIT op haar rekenen. Ze staat werkelijk 24/7 klaar voor de club.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2017)

Winnaar Spor(t)light Awards 2016 Wilfred Bos met Dave Offenbach, directeur van het Sportbedrijf Amstelveen


Wilfred Bos is al 16 jaar het gezicht van het jeugdwielrennen van Amstelveen en omgeving. Hij is als coördinator jeugdzaken verbonden aan WTC de Amstel. Wilfred Bos heeft een missie: Wielrennen moet vooral leuk zijn en iedereen is een kanjer. Vanuit dit perspectief proberen trainers de renners/rensters op spelenderwijs op te leiden tot wielrenner.

Wilfred zijn kracht is: Hij heeft er heel veel plezier in en straalt dit uit. Wilfred is een trainer waarbij kind en ouder zich snel thuis voelen. Iedereen verdient een kans, of je nu talent hebt of niet. Bij wedstrijden - weg, baan en veld - komt hij graag kijken en reist hij van Assen naar Achterveld om de renners aan te moedigen. Voor het bestuur van WTC De Amstel is Wilfred een onmisbare schakel voor de jeugdvereniging. Zijn tomeloze inzet voor alle leden van hoog tot laag niveau verdient waardering.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2017)

De Sportkampioenen van 2016 in Amstelveen op het podium


SPORTVERENIGINGSPRIJS 2016

1. AV Startbaan (winnaar). Als geen andere sportvereniging verbinden zij jong en oud actief in het beweging krijgen. Met name de vele ouderen, slecht ter been (met een rollator) of rolstoel gebonden, weten zijn uit de dagelijkse sleur te krijgen. Daarbij en daarnaast nemen de jongeren een actieve rol in. Ook de vele elementen die zij jaarlijks organiseren (oa het bevrijdingsvuur in de nacht van 4 op 5 mei van Wageningen naar Amstelveen overbrengen) zijn complimenten waard.

Foto Amstelveen
(Foto Sportbedrijf Amstelveen - 2017)

Peter Bot (BBA) wethouder Sport overhandigt aan Wil Koot, voorzitter van de AV Startbaan de Sportverenigingsprijs Amstelveen 2016


Deze atletiekvereniging heeft een prima aanbod voor jong en oud en geeft goed inhoud aan zowel de breedtesport als de topsport. Zij zijn zichtbaar in en betrokken bij de Amstelveense samenleving (Run to share, bevrijdingsfeest e.d.). Verder is belangrijk dat zij groeien in het segment van 16-19-jarigen. Een groep in een lastige leeftijd waarvan het belangrijk is dat zij worden gestimuleerd tot sporten.

2. Amstelveense Rugbyclub ARC is een groeiende vereniging voor diverse groepen. Vooral het op de kaart zetten van sporten voor LHBT-ers is een prestatie, met als voorlopig hoogtepunt het (mede)binnenhalen van Bingham Cup naar Amstelveen. Ze hebben veel actieve leden, zowel jeugd als senioren. Zet zit ook actief in voor de groep LHBTI en dat is zeker te prijzen. Ze zijn daarmee ook buiten Amstelveen bekend! Zaken als rolstoelvriendelijk zijn voorzien binnen de vereniging. Ze hebben verschillende acties gedaan dit jaar, waaronder voor goede doelen. Een erg actieve vereniging voor alle doelgroepen en wat mij betreft staan ze daarom op nummer 1. De vereniging heeft als één van de weinigen aandacht voor homoseksuelen binnen sport.

3. Jeu de Boules Vereniging Bulderbaan (gedeelde derde plaats). Deze club gaat voor beweging en ontspanning voor de veelal oudere inwoner van Amstelveen. Gelukkig weten ook jongeren voor een ontspannen moment de weg naar deze buitensport in ons prachtige Broersepark te vinden.

Deze vereniging heeft een toegankelijk aanbod voor jong en oud, maar ook vooral voor ouderen. Het is een groeiende vereniging die verdere aanmoediging zeker verdiend. Belangrijk ook is de maatschappelijke rol in Amstelveen (Broersepark Familie Festival, Indië herdenking e.d.). Een kleine vereniging die nog te weinig aanspreekt om te winnen, maar zeker een aanmoedigende vermelding verdiend.

JBV Bulderbaan – Laten zien. dat sport ook op oudere leeftijd nog kan. Zetten zich ervoor in om ook oudere mensen actief te laten zijn op een relaxte manier. Het is laagdrempelig wat ik zo lees. En ze creëren ook een sfeer van gezelligheid: Sporten doe je samen. Ik vind het goed dat ze zo de nadruk leggen op dit sociale aspect. Dat lijkt me een belangrijke motivator voor mensen om er te gaan sporten.

3. Bushido Dojo (gedeelde 3de plaats). Deze sport is een voor iedereen zeer toegankelijke sport, waarbij er nauwelijks drempels zijn om mee te doen, behalve dan dat je geen ' zin in hebt' om mee te doen In de breedste zin van het woord 'verbroedert en verbindt' deze sport (gehandicapten, jong - oud). Daarbij staan de normen en waarden om elkaar met respect te behandelen hoog in het vaandel. Ook de antiverkrachtigingstechnieken binnen deze sport zijn een op zich staande nominatie waard. De activiteit antiverkrachtingstechnieken voor vrouwen is zeer te prijzen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.