Bijgewerkt: 24 februari 2024

Alerte buurtbewoners houden inbreker aan in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
01-06-2013

Wegens verdenking van een woninginbraak aan de Noorddammerweg in Amstelveen is in de middag van woensdag 29 mei 2013 een 21-jarige man uit Moldavië aangehouden. Op woensdagmiddag kwam omstreeks 16.30 uur een melding binnen van een woninginbraak aan de Noorddammerweg. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen dat twee mannen bovenop een man zaten.

Een 62-jarige bewoner ontdekte, dat er in het huis van zijn zoon, die naast hem woont, aan de Noorddammerweg was ingebroken. Hij informeerde direct zijn 59- jarige broer, die ook in dezelfde straat woont. De vader van de benadeelde zag namelijk een onbekende man die van de inrit van zijn zoon kwam afgelopen. Hij vond het verdacht, omdat hij wist dat zijn zoon niet thuis was. Daarom nam hij een kijkje bij de woning van zijn zoon, hij zag dat het raam was ingeslagen.

Na de ontdekking van de inbraak, aarzelden de broers niet en gingen de inbreker achterna. Een buurman die over de gebeurtenis hoorde stond de broers bij. De 59-jarige broer volgde de man en na een korte achtervolging haalde hij hem in. Hij drukte hem tegen de grond, maar de verdachte wist te ontkomen door hem in zijn hand te bijten.

De broers gaven echter niet op. Ondertussen hielden de broers telefonisch contact met elkaar. Toen zij hem uit het oog dreigden te verliezen, wees een passerende vrouw de richting aan, waar zij de verdachte naartoe had zien rennen. De drie mannen wisten uiteindelijk de verdachte aan te houden en kort daarna over te dragen aan de gealarmeerde politie. De verdachte zit nog vast.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.