Bijgewerkt: 14 april 2024

Alcomobilisten en beschonken bromfietser gesnapt

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
28-04-2006

Op donderdagavond 27 april 2006 en vannacht werden er weer de nodige alcomobilisten en een beschonken bromfietser betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Klaasje Zevensterstraat (Amstelveen)

Donderdagmiddag rond halfvijf slingerden agenten bij een verkeerscontrole op de Klaasje Zevensterstraat in Amstelveen een 52-jarige automobilist op de bon omdat APK-keuring van zijn auto was verlopen. Na onderzoek bleek bovendien dat het rijbewijs van de man ongeldig was verklaard en dat hij nog twee openstaande boetes moest betalen. Ook roken de dienders dat er alcohol in het spel was. Ademonderzoek wees uit dat de overtreder twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vredenhofweg (Amsterdam)

Op de Vredenhofweg in Amsterdam werd vannacht even na drieën een 42-jarige bromfietser gesignaleerd die de verkeersregels aan zijn laars lapte. Hij vond het niet nodig om richting aan te geven. Pas toen hij de politieagenten in het oog kreeg paste hij zijn rijgedrag aan. Toen was het te laat. De man werd gecontroleerd en de dienders constateerden dat de coureur had gedronken. Zoveel zelfs, dat hij de grens waarop zijn rijbewijs kan worden ingevorderd werd overschreden. Ondanks het feit dat hij op de brommert was raakte de man dus zijn rijbewijs kwijt. Daarnaast kan hij een forse boete tegemoet zien.

Randweg (Duivendrecht)

Vannacht rond vier uur zagen agenten op de Randweg in Duivendrecht een automobilist langs flitsen. Hij reed 100 kilometer per uur waar 50 is toegestaan en had bovendien zijn alarmlichten aan. Toen de dienders de coureur hadden achterhaald en aanspraken roken zij direct onraad. De man had bloeddoorlopen ogen en sprak met zogenaamde dubbele tong. Te veel alcohol bleek hiervan de oorzaak. Een blaastest wees uit dat de man ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Overtoom (Amsterdam)

Op de Overtoom in Amsterdam werd een 37-jarige Amsterdamse betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Zij werd ter plaatse aan een blaastest onderworpen en die gaf aan dat zij in ieder geval te veel had gedronken om nog te mogen rijden. Aan het politiebureau bleek pas hoeveel. Zij spande de kroon met bijna vier keer de toegestane hoeveelheid. Haar rijbewijs werd ingevorderd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.