Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Albert Heijn naar Kostverlorenhof

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
18-08-2005

Supermarktketen Albert Heijn is voornemens zich te vestigen in het pand van Peugeot-garage De Jong aan het Westelijk Halfrond, tegenover winkelcentrum Kostverlorenhof.

Dat heeft deze krant uit betrouwbare bron vernomen. Het pand van de Peugeot-dealer (voorheen Koudijs) komt vrij omdat de dealer op korte termijn zal verhuizen naar de Spinnerij in Amstelveen Zuid. Albert Heijn Nederland wil de komst naar het winkelcentrum niet bevestigen, maar zegt wel graag een nieuwe winkel te willen openen in de gemeente.

„We bekijken momenteel de mogelijkheden voor een extra filiaal. Daarvoor voeren we gesprekken met verschillende partijen, maar meer kunnen we er niet over zeggen," aldus een pr-medewerker desgevraagd.

Met de komst van een extra Albert Heijn naar het noordelijk deel van Amstelveen zou de concurrentie flink worden opgeschroefd. Dirk van de Broek zou haar 'monopoliepositie' op het Kostverlorenhof verliezen. In het nabijgelegen winkelcentrum Bankrashof zijn ook al de supermarkten Lidl en C1000 gevestigd.

AH, verantwoordelijk voor de grootste supermarktoorlog uit de Nederlandse geschiedenis, heeft al een mega-vestiging in het Amstelveense Stadshart (Rembrandthof). Volgens bronnen zou de omzet in dat filiaal achterblijven bij de oorspronkelijke verwachtingen.

Albert Heijn heeft verder Amstelveense filialen aan Groenhof, Brink (Middenhoven), de Bourgondischelaan en aan het Westwijkplein.

door André Gerritsen

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.