Bijgewerkt: 25 mei 2024

Akkoord Koenen en Martinus

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
10-08-2005

HCCnet-Brother/Martinus en de trainster van het eerste damesteam Vera Koenen, hebben overeenstemming bereikt over de wijze waarop beide partijen uit elkaar gaan.

Vera Koenen en haar team bereikte afgelopen seizoen in de competitie de finale van de play offs. Hierin werd men door Longa’ 59 in drie wedstrijden uitgeschakeld voor de landstitel. De Martinus-trainster had een contract tot en met juni 2006.

HCCnet-Brother/Martinus kan dat contract niet meer in het komende seizoen nakomen omdat men de kans kreeg een groot deel van de nationale selectie over te nemen met bondscoach Avital Selinger als hoofdtrainer. Het Stichtingsbestuur van Martinus koos hiervoor, omdat men daarmee een unieke kans kreeg met het damesteam op te gaan voor het landskampioenschap, één van de doelstellingen in de afspraken met sponsor HCCnet. Selinger wilde per se zijn eigen begeleidingsstaf samenstellen, waarbij een Japanse trainer als assistent.

Hierdoor was er in dit begeleidingsteam voor Vera Koenen, die overdag een normale werkkring heeft, geen plaats. Martinus. bood aan het tweede damesteam te trainen en te coachen. Dit tweede damesteam zou dan in 2008 de plaats moeten innemen van Selingers team waarvan zeker is, dat veel speelsters na de Olympische Spelen 2008 kiezen voor een buitenlands avontuur.

Vera Koenen zag het trainen en coachen van het tweede damesteam als een degradatie. Zij vindt het teleurstellend, dat zij haar werk bij het eerste damesteam niet kan afmaken. Het bestuur had daar begrip voor, net zoals Koenen er begrip voor had, dat het bestuur van de Stichting Top-teams Martinus de samenwerking met Avital Selinger zag als een unieke kans, die benut moest worden. Het Stichtingsbestuur meent, dat deze kans een nieuwe impuls geeft aan het Nederlandse damesvolleybal.

Martinus heeft eerder een dergelijke ervaring meegemaakt: twintig jaar geleden met de heren en Brother als sponsor. Toen ontstond het befaamde zogenoemde Bankrasmodel. Dit model hield in een dagelijkse training van gemiddeld vijf uur.

Selinger gaat nu uit van gemiddeld 6 1/2 uur training per dag. De Martinus-spelers groeiden toen zelf uit tot volwaardige internationals, die het Nederlands volleybal uiteindelijk bij de wereldtop brachten. In die periode werd het toenmalige Brother/Martinus vijf maal landskampioen en reikte drie maal tot de finale van het Europacup-1-toernooi.

Het succes kwam mede omdat de ambitie toen van de spelers zelf uitging. Volgens het Stichtingsbestuur is dit nu ook weer het geval bij Selingers damesgroep. Overigens blijft Vera Koenen gewoon lid van HCC-net/Martinus. Zij is tevens erelid.

Het nieuwe damesteam van Martinus gaat uiteraard deelnemen aan het Europacup - 3-toernooi. De eerste ronde wordt in toernooivorm verspeeld en is in Polen van 12 t/m 14 november.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.