Bijgewerkt: 28 september 2022

Airport Schiphol beste luchthaven in Europa

Nieuws -> Schiphol

Bron: Airport Schiphol
22-09-2008

Britse zakenreizigers hebben Amsterdam Airport Schiphol verkozen tot winnaar van de Business Traveller Award in de categorie 'Best Airport in Europe 2008'. Ron Louwerse, Director Safety, Security & Environment van Amsterdam Airport Schiphol, nam deze prestigieuze prijs in ontvangst tijdens de Business Traveller Awards 2008 ceremonie, die maandagmiddag plaats vond in Londen. De andere genomineerden in de categorie 'Best Airport in Europe 2008' waren de luchthavens van München, Zürich en Kopenhagen.

Schiphol  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De verkeerstorens van Schiphol


Na thuismarkt Nederland is Groot-Brittannië de belangrijkste markt voor Schiphol. Alleen al in de eerste helft van 2008 kwamen ruim 1,8 miljoen passagiers uit Groot-Brittannië aan op Schiphol. Ongeveer de helft van deze passagiers stapte uit in Amsterdam, terwijl de andere helft overstapte op een andere vlucht. "We zijn er bijzonder trots op dat Schiphol zo gewaardeerd wordt door Britse zakenreizigers", aldus Louwerse.

In de komende winterdienst, die loopt van 26 oktober 2008 tot en met 28 maart 2009, zijn acht luchtvaartmaatschappijen actief tussen Groot-Brittannië en Schiphol. Het betreft KLM, British Airways, VLM Airlines, BMI, BMI Baby, easyJet, flyBE en Jet2.com. Samen voeren deze maatschappijen komende winterperiode circa 150 lijnvluchten per dag uit.

Amsterdam Airport Schiphol

Met 47,8 miljoen passagiers en ruim 1,6 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2007 de vijfde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 270 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven zijn ruim 61.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Website: Business Traveller Awards 2008Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.