Bijgewerkt: 6 december 2021

Air Cargo Excellence Award voor Amsterdam Airport Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
12-04-2011

De lezers van Air Cargo World (ACW) hebben Amsterdam Airport Schiphol verkozen voor de toekenning van een Air Cargo Excellence Award (ACE Award). De luchthaven heeft topscores ontvangen voor het luchthavengedeelte van het onderzoek. Deze topscores zijn te danken aan het feit dat Schiphol het afgelopen jaar sterk is gegroeid en in 2011 nieuwe projecten heeft toegevoegd en aanvullende routes heeft geopend.

Enno Osinga, Senior Vice President Cargo van Schiphol: "Schiphol is verheugd met de toekenning van de Air Cargo Excellence Award. We zien dit als een erkenning van onze ambitie om Europe's preferred airport, te zijn, niet alleen voor passagiers maar ook voor vracht. En we ondernemen hiertoe ook de nodige initiatieven.

cargo  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Een Boeing-747 Jumbo (freighter) vrachtvliegtuig van de Koreaanse Asiana Cargo op Schiphol


Zo heeft Schiphol zich hard gemaakt voor de invoering van e-freight en doen we er alles aan om onze plaatselijke partners in de keten te ondersteunen bij het implementeren daarvan. In 2010 zijn we in staat geweest om het vrachtvolume te laten toenemen met 17,6% naar een niveau van 1.512.000 ton, een groei van 226.000 ton. Belangrijkste bijdrage aan dit herstel leverden de full freighters. Ook het aantal reguliere bestemmingen aangedaan door full freighters nam toe, van 19 naar 27."

Airport Cargo Excellence Award

In het ACW ACE-onderzoek van 2011 werd vertegenwoordigers van luchtvaartmaatschappijen gevraagd luchthavens wereldwijd op vier aspecten te beoordelen, op een schaal van 1 (laagste waardering) t/m 5 (hoogste waardering). Voor elk aspect werd de gemiddelde score van alle bij het onderzoek betrokken luchtvaartmaatschappijen berekend en vastgesteld op een waarde van 100. De criteria voor luchthavens in het ACE-onderzoek zijn:

Prestaties: Komt beloften en contractuele overeenkomsten na; betrouwbare, snelle en hoffelijke klantenservice; allied services - grondafhandeling, trucking, enz.

Waarde: Concurrerende tarieven, tarieven in overeenstemming met het verlangde serviceniveau, programma's voor toegevoegde waarde.

Faciliteiten: Platform, opslagruimte, centrum voor bederfelijke producten, toegang tot snelwegen en andere vervoersmodaliteiten.

Autoriteiten: Douane, beveiliging, vrijhandelszone (FTZ).

Vracht op Schiphol

Schiphol is de derde luchthaven van Europa voor vracht, en nummer 16 wereldwijd. In 2010 werd via de luchthaven in totaal 1.512.256 ton vracht verwerkt, een stijging van 17,6% vergeleken met 2009. In de keten van bedrijven op Schiphol die zich met luchtvracht bezighouden, zijn ruim 26.000 mensen werkzaam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.