Bijgewerkt: 18 mei 2024

Aikidojo Amstelveen houdt in april open lesdagen

Nieuws -> Sport

Bron: Aikidojo Amstelveen
06-04-2009

Iedereen, man vrouw, jong en oud wordt uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij Aikidojo Amstelveen de nieuwe Aikido vereniging in Amstelveen. De open dag is op elke maandag in april 2009 van 19:00 tot 21:00 uur in de gymzaal van het Amstelveen College aan de Startbaan 12. Tijdens de open dag kunt u deelnemen aan een korte proefles en krijgt u de gelegenheid om vragen te stellen.

Aikido is een Japanse Martiaal kunst, ontwikkeld door Meester Morihei Ueshiba (1883- 1969). Aikido traint iemand om sterk te zijn maar zacht, ontspannen maar zeer alert en intuitief. Aikido creëert geen weerstand, maar verenigt zonder verweer. Kracht wordt geneutraliseerd in een niet-conflicterende richting. Men oefent zich in het samengaan van de eigen beweging met die van anderen, om daarmee botsingen en conflicten te voorkomen en om de energie van anderen in een andere richting te laten gaan.

Aikido Amstelveen
(Wikipedia - 2009)

Shihōnage techniek uitgevoerd in 'half zittende positie' (hanmi hantachi waza)


Men leert aikido technieken gezamenlijk op het tempo die samengaat met je eigen mogelijkheden. Iedereen richt zich op het leren van de aikido principes en technieken door continue training. Het moet benadrukt worden dat er geen kortere routes zijn tot het behalen van een zeker niveau in Aikido. Om een bepaald niveau in aikido te bereiken moet dan ook aanhoudend en met een zekere toewijding worden getraind. Niemand wordt een expert in een paar maanden of jaren.

Aikido is geschikt voor kinderen, volwassenen maar ook op ouderen heeft het een gunstig effect. Nieuwsgierig geworden? Kom een kijkje nemen in de nieuwe Aikidojo van Amstelveen op maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur. Iedereen krijgt de gelegenheid om deel te nemen aan een proefles. Locatie:  Startbaan 12 Amstelveen College.

Meer info:  www.aikidojoamstelveen.nl

Bekijk de video van Chiba Kazuo Sensei 8th Dan Aikikai, Hanmi Hantachi Waza op YouTubeAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.