Bijgewerkt: 5 juni 2023

Agressieve man verwondt agenten in Aalsmeer

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
08-10-2010

Op donderdag 7 oktober 2010 bij een aanhouding van een 26-jarige agressieve man bij een bedrijfspand aan de Legmeerdijk in Aalsmeer zijn drie politiemensen gewond geraakt. Een van hen, een vrouwelijke brigadier, is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. De twee andere politiemensen raakten lichtgewond bij de aanhouding.

Na een melding, dat een man amok maakte bij een bedrijf troffen de politiemensen een zeer agressieve man aan. Hij trapte de vrouwelijk brigadier tegen het hoofd en gooide met een stoel. Door de situatie gedwongen verzochten de politiemensen om assistentie van collega's. Die troffen de gewonde collega aan en zij probeerden de agressieveling aan te houden.

Een tweede man probeerde de aanhouding te belemmeren. Die man werd later aangehouden. Ondanks het geweld, verzet en agressie van de geweldpleger kon hij met moeite onder controle worden gebracht. De man werd naar de grond gebracht en in de handboeien gezet. Beide verdachten zijn naar een cellencomplex overgebracht.

De gewonde politievrouw onderging een hoofdscan in het ziekenhuis en een snee in haar gezicht moest gehecht worden. Na dit onderzoek en behandeling mocht zij het ziekenhuis verlaten. De zaak is in behandeling bij de districtsrecherche.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.