Bijgewerkt: 22 september 2023

Afwijkend baangebruik op Schiphol in september 2019

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Airport
14-09-2019

Op dit moment is de Kaagbaan in onderhoud en vanaf 23 september 2019 zijn achtereenvolgens de Polderbaan, de Aalsmeerbaan en enkele taxibanen buiten gebruik op Schiphol. Hierdoor gebruiken vliegtuigen andere banen dan je in deze periode zou verwachten.

De Kaagbaan is nog tot en met zondag 15 september 23:00 uur buiten gebruik voor onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt, de baanmarkeringen en baanverlichting. Hierdoor maakt meer vliegverkeer gebruik van de Zwanenburgbaan en de Aalsmeerbaan in zuidelijke richting. Ook is de Buitenveldertbaan vaker in gebruik.Vanwege onderhoud is de Polderbaan een week buiten gebruik: van maandag 23 september 06:00 uur tot en met zondag 29 september 17:00 uur. Tijdens dit onderhoud verwachten we meer vliegverkeer op de Buitenveldertbaan en zal de Zwanenburgbaan in noordelijke richting vaker ingezet worden.

We starten met het onderhoud aan de Aalsmeerbaan op zondag 29 september 23:00 uur en verwachten op zondag 13 oktober 17:00 uur hiermee klaar te zijn. Hierdoor starten en landen er meer vliegtuigen op de Buitenveldertbaan en gebruiken we de Zwanenburgbaan in zuidelijke richting.

Werkzaamheden aan rijbanen. Tijdens de genoemde onderhoudsperiode werken we ook aan de rijbanen, waarover de vliegtuigen van en naar de startbanen taxiën. Het is belangrijk dat deze taxibanen en alle op- en afritten in goede conditie zijn, zodat het taxiën veilig en efficiënt verloopt. Dus controleren we deze grondig en vernieuwen we het asfalt, de markeringen en de verlichting waar nodig. Dit onderhoud aan de rijbanen kan ervoor zorgen dat we een bepaalde start- of landingsbaan niet gebruiken voor het vliegverkeer. Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kun je terecht op www.bezoekbas.nl  of bel naar 020-6015555.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.