Bijgewerkt: 25 juni 2024

Aftrap viering van 350 jaar buitenplaats Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Wester-Amstel
27-02-2012

Dit jaar bestaat Wester-Amstel 350 jaar daarom zullen er gedurende het hele jaar verschillende activiteiten worden ontwikkeld om deze historische verjaardag te vieren. De officiële aftrap voor de viering van het 350-jarig bestaan wordt op zaterdag 3 maart 2012 om 15:00 uur gegeven door René Dessing.

René Dessing, kunsthistoricus, initiatiefnemer en voorzitter Stichting Themajaar Historische Buitenplaatsen 2012, adviseert als buitenplaatsspecialist onder meer erfgoedinstellingen. In zijn lezing zal hij vertellen over buitenplaatsen, die door veel mensen gezien worden als louter een domein van rijken of edellieden, die hun eigen boontjes maar moeten zien te doppen.

Wester amstel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2004)

Wester-Amstel is één van de drie overgebleven buitenplaatsen van de circa zestig die de oever van de Amstel ooit sierden. In de laat 18de eeuw, de tijd van het verval van de Republiek, ontsnapte zij aan de slopershamer van haar kortstondige eigenaar Frederik Kaal


Dit vooroordeel berust vaak op onjuiste veronderstelling van zaken, want veel particulieren en institutionele organisaties kennen dikwijls grote zorgen bij het beheer en instandhouding van dit waardevolle en eeuwenoude cultureel erfgoed. Meer informatie op de website www.wester-amstel.nl

Op 3 maart wordt er ook een koetstocht langs de Amstel georganiseerd, een Jan Plezier rijdt in stijl langs de Amstel naar buitenplaats Wester-Amstel waar aansluitend lezing van Rene Dessing kan worden bijgewoond. Over de koetstocht kunt u hier verdere informatie vinden.

Zaterdag 3 maart 2012 aanvang 15:00 uur. Entree € 8,50 donateurs € 6. Adres: Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.