Bijgewerkt: 26 september 2022

Afsluiting Stationsstraat Oude Dorp van de baan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
04-06-2009

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

De plannen om de Stationsstraat in het Oude Dorp af te sluiten zijn van de baan. Deze toezegging kreeg de VVD-fractie van wethouder Joss Tabak. Bij ondernemers ontstond veel onrust toen de plannen van een werkgroep van ambtenaren donderdag gepresenteerd werd. In het plan stond onder meer dat de Stationsstraat afgesloten zou worden.

Stationsstraat  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De Stationsstraat van Amstelveen tijdens de Koninginnedag in 2006


Vitale Oude Dorp

Het plan van de werkgroep om de Stationsstraat af te sluiten is zonde van het geld, iedereen, die de situatie kent weet dat hier geen enkele aanleiding voor is. De bijzondere en specialistische winkels, het museum Jan van der Togt en restaurants zijn afhankelijk van een goede bereikbaarheid.

Mocht dit plan doorgaan, dan zullen er ondernemers vertrekken omdat ze slechter bereikbaar zijn voor hun klanten. Daarmee verdwijnt de charme van het economisch vitale Oude Dorp en ontstaat er een saaie woonbuurt.

Afgelopen zaterdag werd ik door verschillende ondernemers in het Oude Dorp benaderd met hun zorgen over de plannen. VVD-collega Jochai van Bergen (verkeer) bleek ook al druk bezig, om uit te zoeken wat er nu precies aan de hand was. Vandaag blijkt het op een misverstand te berusten. De toezegging van de wethouder aan de ondernemers en VVD is duidelijk: de Stationsstraat wordt niet afgesloten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.