Bijgewerkt: 22 juli 2024

Afscheid van waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
28-05-2019

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder schrijft erover op zijn weblog


Dit was absoluut niet het geval bij onze burgemeester. Wat hebben we een geweldige tijd gehad met iemand die oprecht betrokken is bij Amstelveen. 

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Bas Eenhoorn burgemeester van Amstelveen en Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving op 12 november 2018


Bestuurscultuur. Hij kwam naar Amstelveen met de opdracht van toenmalig Commissaris van de Koning Johan Remkes om de bestuurscultuur te onderzoeken. Na het snelle vertrek van burgemeester Mirjam van ’t Veld kwamen er vragen. Waarom vertrekt een burgemeester zo snel? Is er wat aan de hand? Na een uitgebreid onderzoek kwam Eenhoorn op 7 april 2018 met een ambtsbericht voor de commissaris. De belangrijkste conclusie uit het bericht: Amstelveen is een plezierige en goed bestuurde gemeente, waar een burgemeester zich goed zal thuis voelen als deze de verbinding met de politiek, raad en college, voortdurend vast kan houden. Lees HIER het volledige ambtsbericht.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen/Anko Stoffels/Amstelveenweb.com - 2018-2019)

Fotocollage met Bas Eenhoorn burgemeester van Amstelveen en Herbert Raat (VVD) wethouder


Goed advies. Op dinsdagochtend leidde hij de collegevergadering altijd met veel interesse en humor. Zijn uitgebreide politieke en maatschappelijke netwerk zette hij achter de schermen in voor onze gemeente. Zo heb ik samen met hem schouder aan schouder opgetrokken om onze handhaving te versterken met oud-politieagenten. Ook op het gebied van kunst en cultuur, waar hij een groot hart voor heeft, kon ik altijd een goed advies van hem krijgen.

Dank Bas Eenhoorn, mede namens mijn collega’s Frank Berkhout, Rob Ellermeijer, Floor Gordon en Marijn van Ballegooien voor alles wat je hebt gedaan voor onze stad. Ondanks dat we nu afscheid nemen van je als burgemeester hoop ik je nog vaak in Amstelveen te zien.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.