Bijgewerkt: 29 maart 2024

Afscheid van de zittende gemeenteraad van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/Amstelveenweb
30-03-2022

Tijdens een drie uur en 30 minuten lang durende gemeenteraadsvergadering nam de zittende gemeenteraad van Amstelveen afscheid op 29 maart 2022 onder begeleiding van Tjapko Poppens burgemeester. 21 raadsleden komen er niet meer terug in de gemeenteraad en de burgemeester vertelde over elk raadslid wat anekdotes. Desgewenst mocht het scheidende raadslid ook een woordje zeggen en bijna iedereen maakte van deze gelegenheid gebruik.

Vooraf was er zoals gebruikelijk koffie of thee, maar deze keer stonden er ook gebakjes met de tekst ‘Bedankt’. Elke keer als de burgemeester iemand had toegesproken kreeg het betreffende raadslid applaus en bloemen in een ‘collectorsitem’ nl een prachtige glazen bloemenvaas. Op de vaas was een inscriptie te lezen en ook de skyline van Amstelveen was erin gegraveerd. Door een ongelukkige handeling brak de vaas van Paul Feenstra, waarbij hij aardig gewond raakte. De dames van de griffie snelden toe en zorgden er voor dat de wond goed werd ingepakt en de glasscherven werden opgeruimd. Dit nam wat tijd in beslag dus de voorzitter laste even een pauze in.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De aanwezige raadsleden op de foto vlnr.: Victor Frequin VVD, Sandra van Engelen CDA, Marga van Herteryck-Prinsen BBA, Bas Zwart VVD, Marina Casadei SP, Pier Rienks CDA, Robert Zuidbroek D66, Tom Coumans VVD, Anne-Mieke van der Vet D66, Bert de Pijper CU, Edwin van der Waal D66, Guido Dennenbroek PvdA, Remco Snoek VVD, Arjan Gerritsen VVD, Hans Bulsing VVD, Paul Feenstra VVD en Jacqueline Solleveld Olthof BBA. In het midden Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen


Toen iedereen was bekomen van de schrik, zijn/haar plaats had ingenomen en het met Paul Feenstra gelukkig goed ging, hervatte de burgemeester zijn speeches. Het was bijzonder dat enkele leden veel langer dan vier jaar aan de raad hadden deelgenomen en Marga van Herteryck-Prinsen (BBA) kreeg de schrik van haar leven toen Tjapko Poppens de woorden uitsprak: ‘het heeft de Koning behaagd…’ Na 12 jaar aan de raad te hebben deelgenomen werd zij onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau. Daar moest ze wel even van bijkomen, want ze had stilletjes willen vertrekken zo zei ze, maar dat ging nu even niet! Er waren ook raadsleden die aftraden, maar niet in de raadzaal aanwezig waren, zoals VVD: Benjamin Smalhout, GL: Chaara Aouni en Martin Kortekaas



Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Gebakjes met de tekst 'Bedankt'


Na deze hele afscheidsceremonie gingen de scheidende raadsleden met z’n allen op de foto en kon daarna iedereen genieten van een drankje en hartige hapjes. Na drie en een half uur waren alle aanwezigen daar wel aan toe.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.