Bijgewerkt: 6 december 2023

Adobe introduceert Bèta-versie Photoshop Express

Nieuws -> Internet

Bron: Adobe Systems Incorporated
28-03-2008

Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) introduceert de publieke Bèta-versie van Adobe® Photoshop® Express, een gratis rijke internetapplicatie voor iedereen die digitale foto's met speciale effecten wil opslaan, sorteren en delen.

Gedurende de Bèta-periode verzamelt Adobe feedback van gebruikers op het gebied van producteigenschappen en -mogelijkheden. Op basis daarvan blijft Adobe Photoshop Express ontwikkelen. Als nieuwste uitbreiding van de Photoshop-familie beschikt Photoshop Express over de beste eigenschappen van Adobe's beeldbewerkingstechnologie die nu vereenvoudigd toegankelijk is gemaakt voor een nieuw online publiek.

Photoshop Express maakt het voor gebruikers mogelijk om afbeeldingen tot 2 gigabytes gratis online op te slaan, bewerkingen te maken, toto's online te delen op creatieve manieren en foto's te downloaden van en uploaden naar sociale netwerksites zoals Facebook.

"Photoshop is een betrouwbare technologie die het visuele landschap van onze wereld heeft veranderd. Photoshop Express maakt het nu voor iedereen die wel eens een digitale foto maakt mogelijk om eenvoudig een goed resultaat te behalen waar Adobe's producten om bekend staan", zegt Doug Mack, vice president of Consumer and Hosted Solutions bij Adobe. "Photoshop Express is een handige single-destination tooi waarmee je foto's kunt opslaan, bewerken en delen, of je nu thuis, op school of onderweg bent."

Charlie Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De foto van Charlie uit 2002 verschijnt na registratie en upload in Photoshop Express


Eenvoudig, leuk en toegankelijk

Met Photoshop Express kunnen gebruikers digitale foto's altijd uploaden en sorteren, bewerken zonder het origineel te schaden en delen vanuit elke locatie en met elke webbrowser. In slechts enkele eenvoudige klikken stelt Photoshop Express iedereen in staat om standaard bewerkingen te maken, zoals het verwijderen van vlekken en rode ogen, het omzetten van kleur naar zwart-wit, croppen, het formaat aanpassen en nog veel meer.

Er is geen ervaring nodig om special effects toe te voegen aan foto's om indruk te maken op vrienden en familie. Om vast te blijven houden aan de één-klik-benadering, biedt Photoshop Express trucs zoals Pop Color, waarmee een object binnen een afbeelding geselecteerd kan worden, de achtergrond van de afbeelding vervaagd kan worden en de gebruiker de kleur van het object kan veranderen zodat het van de pagina afknalt. Door schetseffecten zien foto's er uit als tekeningen en met de Distort-functie kunnen gezichten en objecten vervormd worden voor een komisch of artistiek ettect. Zelts gebruikers met weinig ervaring op het gebied van fotobewerking kunnen eenvoudig selecteren uit een lijst voorbeeldfoto's met visuele hints die verschillende variaties laten zien van het toegevoegde effect.

Photoshop Express biedt een variëteit aan creatieve opties voor het delen van foto's, waaronder het uploaden en tonen van diavoorstellingen in je eigen online 'galerij', gehost door Adobe. Het is ook mogelijk foto's op sociale netwerksites en persoonlijke blogs te plaatsen zonder de applicatie af te sluiten. Diavoorstellingen zien er professioneel uit doordat animaties van foto's over het scherm zweven en door het scherm vliegen, wat zorgt voor een unieke en interactieve presentatiestijl.

Adobe Photoshop-familie

Adobe Photoshop CS3 en Photoshop CS3 Extended zijn het centrum van de Photoshop-familie samen met oplossingen voor gebruikers van alle niveau's die het beste willen halen uit hun digitale foto's. Photoshop Lightroom™ komt tegemoet aan de workflow-behoeften van professionele en semi-professionele fotografen. Photoshop Elements voorziet fotohobbyisten van spannende tools en opties om foto's te delen.

Photoshop Express is de nieuwste stap die Adobe heeft genomen om de geavanceerde technologie die de succesvolle creatieve producten onderstreept naar een hoger niveau te tillen en deze aan te bieden aan nieuwe online communities. Begin 2007 lanceerde Adobe ook Adobe® Premiere® Express, een online video-montage- en mash-up-tool op partner-websites van onder andere MTV en Photobucket. Adobe Premiere Express gebruikt de functionaliteit van Premiere Elements, een allesomvattend desktop video-montageprogramma.

De Bèta-versie van Adobe Photoshop Express is nu gratis beschikbaar via elke webbrowser op http://www.photoshop.com/express . Photoshop Express is ontworpen met Flex, het gratis open source framework van Adobe om rijke internet applicaties te bouwen.

Flex-applicaties bieden een consistente, rijke gebruikersbeleving in besturingssystemen en alle grote browsers, inclusief Firefox, Internet Explorer, Safari en andere browsers. De enige vereisten voor Adobe Photoshop Express zijn een internetverbinding en een up-to-date Flash" Player 9.

In de eerste fase is Photoshop Express beschikbaar voor gebruikers in de VS in het Engels. Gebruikers buiten de VS zullen merken dat het programma wat trager is. In de toekomst zal Photoshop Express ook beschikbaar zijn in andere talen en in andere landen.

Wat is een Bèta versie?

Een bèta versie is de naam van in ontwikkeling zijnde software. Een eerste versie van software wordt de alfaversie genoemd, naar de eerste letter van het Griekse alfabet alfa, . Bèta is de tweede letter van dat alfabet. Als er daarna nog een versie komt vóór de officiële versie, dan wordt die soms de previewversie of release candidate (RC) genoemd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.