Bijgewerkt: 4 maart 2024

Actuele reisinformatie van vervoerbedrijven regio beschikbaar

Nieuws -> Regio

Bron: Stadsregio Amsterdam
12-04-2012

Als eerste overheid stelt de Stadsregio Amsterdam vanaf 12 april 2012 reisinformatie beschikbaar van al haar lijndiensten aan de stichting openOV een open data project van Stichting OpenGeo. Met deze gegevens kunnen applicatie-bouwers programma’s maken die reizigers onderweg van reisinformatie voorzien op hun mobiele telefoon, of tablet.

display Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Reisinformatie op een display bij de bushalte in het Stadshart Amstelveen


In 2011 stelde de Stadsregio Amsterdam data beschikbaar van een tweetal GVB-lijnen.  De eerste app op basis van actuele reisinformatie was toen geboren. Sindsdien zijn de ontwikkelingen om reisinformatie beschikbaar te kunnen stellen gestaag verder gegaan. Vanaf begin 2012 was van alle GVB-lijnen actuele reisinformatie beschikbaar. Deze data zijn vanaf heden uitgebreid met informatie van Connexxion en EBS lijnen.

Nieuwe mogelijkheden

Met de data die in 2011 beschikbaar kwamen, kon de reiziger op de hoogte gehouden worden wanneer een bus volgens verwachting kon arriveren. Met de informatie die nu beschikbaar gesteld wordt, kan de reiziger op de hoogte worden gebracht of een voertuig eraan komt, of al is vertrokken. Daarnaast is het met deze nieuwe informatie mogelijk om een reisplanner te maken. Naar toepassingen op basis van de beschikbaar gestelde informatie, kijkt de Stadsregio Amsterdam met belangstelling uit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.