Bijgewerkt: 28 maart 2024

Actief voor Amstelveen wil de Huisvestingsverordening van Amstelveen aanpassen

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
30-05-2022

De oppervlaktemaat in de nieuwe Huisvestingsverordening van Amstelveen moet worden aangepast. Daardoor ontstaan er meer mogelijkheden om 3 en 4 kamerhuurwoningen toe te wijzen.

Raadslid Gonnie van Rietschoten van Actief voor Amstelveen gaat dat komende raadsvergadering op 1 juni 2022 voorstellen. In Amstelveen staan behoorlijk wat – sociale – huurwoningen en appartementen die een vloeroppervlakte hebben van minder dan 65 m². Die woningen zijn vaak al wat ouder en hebben 2 of meer slaapkamers.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Gonnie van Rietschoten raadslid van Actief voor Amstelveen


Veel van die woningen worden op dit moment toegewezen aan alleenstaande woningzoekenden. Maar deze 3- of 4 kamerwoningen zijn eigenlijk ook prima geschikt voor bewoning door een – aankomend- gezin.  Echter door de oppervlaktemaat die in de Huisvestingsverordening staat komen gezinnen voor deze huurwoningen niet in aanmerking.  'Dat kan beter en het gaat niet alleen om bestaande huurwoningen, maar ook bij toewijzing van toekomstige huurwoningen met bijvoorbeeld 2 kamers ontstaat hetzelfde probleem. Daarom dien ik namens Actief voor Amstelveen een amendement op de Huisvestingsverordening in' - aldus Gonnie van Rietschoten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.