Bijgewerkt: 29 maart 2024

Actief voor Amstelveen wil betere toezicht tegen hondenpoep

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
05-06-2022

Actief voor Amstelveen ontvangt steeds meer klachten van overlast van hondenpoep op en nabij speelweide, speelplaatsen, groenstroken en voetpaden. Ouderen moeten vaak slalommend over straat om de uitwerpselen te ontlopen en kinderen kunnen niet onbezorgd spelen op speelweides en speelplaatsen zonder onder de uitwerpselen thuis te komen.

Met de door AmstelveenSport mede georganiseerde Jantje Beton Buitenspeeldag in aantocht en de voor de zomer met de Beweegbus aangekondigde buitenspeelactiviteiten, een zeer onwenselijke situatie. In Amstelveen heeft een groot aantal inwoners één of meer honden en dit aantal is tijdens de coronaperiode aanzienlijk toegenomen. De op 18 juli 2018 raadsbreed aangenomen motie “De Hond is geen melkkoe”, bevestigt het grote belang dat honden op het gebied van sociaal isolement en veiligheid in het leven van mensen spelen en in dezelfde motie werd ook de hondenbelasting afgeschaft.

Foto Amstelveen
(Foto Actief voor Amstelveen - 2022)

Ruscha de Jong-de Roos burgerlid Actief voor Amstelveen, Mieke Regelink AmstelveenSport en Michel Becker fractievoorzitter Actief voor Amstelveen op een speelveld in Amstelveen


Michel Becker fractievoorzitter van Actief voor Amstelveen: 'Je zou toch op zijn minst mogen verwachten dat hondenbezitters uit dank hiervoor hun verantwoordelijkheid nemen, de hond op alleen de daarvoor bestemde uitlaatplekken hun behoefte laten doen of anders het met eigen of door de gemeente beschikbaar gestelde poepzakjes opruimen om overlast te voorkomen.'

Actief voor Amstelveen vraagt daarom het college:

-Waarom zijn verbodsborden om honden uit te laten en aanduidingsborden, zoals “speelweide” en “honden verboden” verwijderd of als ze verdwenen zijn, niet vervangen?

-Kan het college toezeggen dat verdwenen borden alsnog met spoed herplaatst worden?

-Kan bij verschillende groenstroken duidelijker worden aangeven dat iedere hondenbezitter verantwoordelijk en wettelijk verplicht is voor het opruimen van gedane uitwerpselen?

-Is het mogelijk om de palen met gratis poepzakjes strategischer in de wandelroute aan te brengen en zo nodig meer palen te plaatsen?

-Wil het college toezeggen dat hondenbezitters via een mediaoffensief vriendelijk doch dringend op hun verantwoordelijkheid worden gewezen?

-Wil het college de handhavingsmedewerkers opdragen nog meer toezicht te houden dan nu en handelend op te treden, waar nodig?



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.