Bijgewerkt: 2 oktober 2023

Actief voor Amstelveen pleit voor onderwijs op afstand

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
14-05-2020

In de commissievergadering van Burgers en Samenleving op 13 mei 2020 heeft raadslid Jacqueline Höcker van Actief voor Amstelveen (AVA) vragen gesteld aan Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs om in gesprek te gaan met scholen, samenwerkingsverbanden en ouders voor de komst van IVIO onderwijs in Amstelveen. IVIO onderwijs is eigenlijk onderwijs op afstand.

Deze vorm van onderwijs wordt al in 40 gemeenten gegeven en is zeer geschikt voor leerlingen die wel kunnen leren op vmbo, havo en vwo-niveau maar niet naar het reguliere onderwijs kunnen vanwege ADHD , autisme, PDD-NOS en andere diagnostiek en ook zeer stressgevoelig zijn met bijvoorbeeld vervoer en groepsvorming. Het Voortgezet Speciaal Onderwijs is daarentegen voor deze leerlingen niet passend omdat het een te beperkt takenpakket heeft en men dan niet aan de resultaten komt die mogelijk zouden kunnen zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Jacqueline Höcker raadslid van Actief voor Amstelveen (AVA)


Het IVIO onderwijs (Instituut voor Individuele Ontwikkeling) is deel van de Wereldschool, waar ook leerlingen die bijvoorbeeld met reizende ouders niet het reguliere onderwijs kunnen volgen geplaatst kunnen worden. Dit is mogelijk omdat leerlingen zelf het tempo, de locatie ( kan ook thuis zijn)  en het begin van het schooljaar zelf kunnen bepalen. IVIO heeft zelf de docenten, materialen etc. en gaat samenwerkingsverbanden aan.

'Ouders zijn hoopvol door de toezegging van wethouder Berkhout met hen in gesprek te gaan en zijn begripvolle woorden dat voor deze leerlingen maatwerk mogelijk moet kunnen zijn.' Jacqueline Höcker: 'Het raakte mij echt dat na een lange tijd deze ouders van leerlingen gehoord worden en er weer hoop is. Je ziet vaak dat deze leerlingen dan op het Voortgezet Speciaal Onderwijs geplaatst worden, waar ze eigenlijk niet thuishoren. Nu is er een nieuw perspectief.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.