Bijgewerkt: 14 juli 2024

Actie tegen opheffen buslijn in Amstelveen

Nieuws -> Oproep

Bron: Hans v.d. Bergh
05-10-2011

Connexxion heeft plannen om de buslijn langs de westzijde van de Lindenlaan (met o.a. het MOC, de H. Geestkerk en C1000) op te heffen! Ook het Ziekenhuis Amstelland wordt, zoals het er nu naar uitziet, slechter bereikbaar.

Dit betekent, dat vooral ouderen en minder validen dan maar thuis moeten blijven. Hoe noemt men dat ook alweer? 'Achter de geraniums gaan zitten'. Men vergeet, dat deze mensen afhankelijk zijn van de bestaande verbinding. Als antwoord op een navraag bij Connexxion kwam een nietszeggende reactie, waarbij men niet op de vragen en opmerkingen inging.

Connexxion Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Bussen van Connexxion rijden op de Keizer Karelweg onder het viaduct


Men liet mij weten dat: 'zodra alle voorbereidingen zijn getroffen en de dienstregeling definitief is, dit op de internetsite zal worden gepubliceerd'. Jawel, maar dan is het natuurlijk te laat! De regiotaxi (ook Connexxion) is meestal geen alternatief, want bij dit vervoer is op tijd rijden nog steeds een probleem.

Er moet snel geprotesteerd worden voor het te laat is, want men wil de nieuwe dienstregeling al op 11 december dit jaar laten ingaan. Er loopt al een handtekeningenactie, die in 4 dagen bijna 250 handtekeningen opleverde. U kunt meedoen in het MOC en in het weekend in de H. Geestkerk. Wel graag zo spoedig mogelijk. Op korte termijn worden de handtekeningen aangeboden. Laat ook van u horen! Kom in actie!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.