Bijgewerkt: 14 juli 2024

Actie tegen auto-inbrekers in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-06-2013

Onder de noemer 'Niets erin, niets eruit' willen Amstelveen en de politie automobilisten bewust maken van het leegmaken van hun auto om de kans op een inbraak te verkleinen. Ook wordt hen gevraagd om op te letten en verdachte situaties te melden bij de politie.

803 autokraken

In Amstelveen gebeurt het nog te vaak, dat auto's worden opengebroken en dieven er met kostbare spullen, zoals laptops, telefoons e.d. vandoor gaan. In 2012 hebben er 803 autokraken plaatsgevonden in Amstelveen. In de eerste vier maanden van 2013 blijft het aantal evenredig hoog.

In de eerste helft van deze maand is er aandacht voor het tegengaan van autokraken in de driehoeksborden die verspreid staan in de gemeente en met informatie in de lokale bladen en op internet. Daarnaast wordt er geflyerd bij een aantal hotspots in Amstelveen, zoals bijvoorbeeld bij het parkeerterrein sportfaciliteiten in het Amsterdamse Bos, parkeerplaats Raadhuis/Bajes en de parkeergarages in het Stadshart. Op de hotspots vinden meer autokraken plaats dan elders in Amstelveen.

Ook in het Stadshart zal het winkelend publiek actief benaderd worden door gemeente en politie. Op vrijdag 7 juni 2013 zijn politie en medewerkers van de gemeente aanwezig op de weekmarkt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.