Bijgewerkt: 22 juli 2024

Achtervolging en aanhouding na winkelinbraak

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
20-08-2009

Na een achtervolging heeft de politie afgelopen nacht, 20 augustus 2009 rond vier uur, op de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen vier van vijf verdachten van een winkelinbraak kunnen aanhouden. De mannen hadden kort daarvoor ingebroken bij een opticien aan de Stationsweg in Aalsmeer.

De Amsterdammers sloegen een winkelruit in en namen een aantal brillen mee. Met een eerder die nacht in de Ferdinand Bolstraat gestolen auto sloegen zij vervolgens op de vlucht. Politiemensen zagen het voertuig wegrijden en zetten de achtervolging in die eindigde op de rotonde bij de Burgemeester Colijnweg. De vluchtauto reed tegen de betonnen obstakels van het verkeersplein. De inzittenden gingen er direct vandoor.

Een politieman loste een waarschuwingsschot, waarna vier van de vijf verdachten konden worden gearresteerd. De vijfde zag kans om in het Amsterdamse Bos te verdwijnen. De zoekactie met een speurhond leverde niets op. De inbrekers, 16 tot en met 19 jaar, zijn ingesloten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.