Bijgewerkt: 21 juli 2024

Aanvraag vermist identiteitsbewijs klantvriendelijker

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-08-2010

Vanaf 1 september 2010 hoeft u niet meer bij de politie aangifte te doen van uw zoekgeraakte Nederlandse paspoort, ID-kaart, of rijbewijs. U kunt straks bij één loket, het loket Burgerzaken, aangifte doen én direct een nieuw document aanvragen. Na één week kan het nieuwe document worden opgehaald.

Deze werkwijze komt voort uit een pilot ter voorkoming van misbruik van identiteitsbewijzen. De gemeente Amsterdam en de politie Amsterdam-Amstelland hebben, in samenwerking met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Verkeer en Waterstaat, de aangifteprocedure voor de vermissing van een Nederlands identiteitsbewijs verbeterd. Amstelveen doet als onderdeel van de regio mee.

Deze pilot wordt door het ministerie van Binnenlandse Zaken nauwlettend gevolgd. Bij succes wordt de nieuwe werkwijze landelijk ingevoerd. Burgemeester Van Zanen: “Ik ben blij met deze nieuwe werkwijze. Het bespaart tijd bij zowel inwoners als de politie.” Kijk ook op de website van de gemeente: ID kaart aanvragen
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.