Bijgewerkt: 29 maart 2024

Aantal politiemeldingen jeugdoverlast daalt in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-10-2011

Tot en met augustus 2011 zijn in Amstelveen 336 klachten over jeugdoverlast bij de politie binnengekomen. In dezelfde periode vorige jaar stond de teller op 405. Over de eerste acht maanden van dit jaar is dan ook een deling van 17% behaald. Niet in alle wijken zijn er minder klachten. In Westwijk Oost en het Keizer Karelpark zijn meer klachten.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Wethouder Herbert Raat (VVD) van jeugd en handhaving:’Momenteel is er sprake van een daling in de jeugdoverlast cijfers. Aan de ene kant is dit misschien toe te schrijven aan de niet al te zomerse weersomstandigheden van de laatste maanden, aan de andere kant zien we ook, dat sinds het jongerenwerk is toegevoegd aan de gemeentelijke organisatie vooruitgang wordt geboekt.

De samenwerking tussen jongerenwerkers, straatcoaches, bikers en politie verloopt steeds beter. Dit neemt niet weg, dat iedere serieuze klacht er één te veel is. We proberen de overlast dan ook met man en macht verder terug te dringen’ .

Niet in alle wijken in Amstelveen is sprake van een daling. In Keizer Karelpark en Westwijk Oost is het aantal meldingen juist gestegen. In Keizer Karelpark is dit toe te schrijven aan lokaal opgroeiende jeugd die zich manifesteert.

In het geval van Westwijk Oost is de toename voor een belangrijk deel toe te schrijven aan overlast op de Albert van Dalsumlaan en het Westwijkplein. Burgemeester Jan van Zanen:’Om de problemen op het Westwijkplein aan te pakken zetten we sinds medio juli 2011 ook cameratoezicht in. Het is nog te vroeg om hier structurele effecten van aan te geven.

Huisbezoeken

Jongeren die voor overlast zorgen krijgen thuis, in opdracht van de gemeente, een bezoek van medewerkers van Stichting Aanpak Overlast Amsterdam (SAOA).

Begin dit jaar zijn in korte tijd 20 hinderlijke jongeren bezocht. Hierdoor zijn in 2011 al meer huisbezoeken afgelegd dan in 2010. Bij het huisbezoek wordt vooral de ouderverantwoordelijkheid aangesproken en gebleken is dat dit werkt. Het college van B en W wil dit middel dan ook intensiveren.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.