Bijgewerkt: 5 maart 2024

Aansprekende exposities op de buitenplaats Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
01-07-2014

Van 10 tot en met 27 juli 2014 zijn bezoekers van harte welkom in de expositieruimte van de buitenplaats Wester-Amstel. Zij kunnen hier de expressieve schilderijen van Helen Nieuwendijk bewonderen naast de beelden van speksteen, serpentijn en albast van Mien Tijssen. Zoals gewoonlijk, hebben wij ook dit keer twee bijzondere kunstenaars bereid gevonden hun recente werk te exposeren in de expositieruimte van de Buitenplaats Wester-Amstel. De buitenplaats is zonder twijfel een van de mooiste plaatsen aan de Amstel en een bijzondere plek voor een kunstenaar om zijn, of haar werk tentoon te stellen.

Foto Amstelveen
(Foto H. Nieuwendijk - 2014)

Helen Nieuwendijk: Memories - gestold papier en acryl, 40 x 50 cm 2012


Kunstenares Helen Nieuwendijk vindt de inspiratie voor haar schilderijen in haar dagelijkse omgeving. Ze vertaalt deze naar eenvoudige en geabstraheerde vormen. Haar werk drukt individuele expressie en emoties uit. Hieraan vooraf gaat een proces van experimenteren met ideeën en materiaalkeuzen. Helen Nieuwendijk werkt onder meer met acrylverf, oliepastel, collage en afvalmaterialen.

Beeldhouwster Mien Tijssen maakt haar beelden vooral van speksteen, serpentijn en albast, omdat zij deze stenen met de hand kan bewerken. Soms wordt zij geleid door de vorm van de steen, soms door een vorm in haar gedachten. De kunstenares maakt zowel abstracte als figuratieve beelden. De weg van ruwe steen naar voltooid beeld is voor haar telkens weer een grote uitdaging.

Foto Amstelveen
(Foto M. Tijssen - 2014)

Mien Tijssen: Wachters - albast


De expositieruimte is geopend van donderdag tot en met zondag (12.00 tot 16.30 uur). De toegang is gratis. Het adres van de Buitenplaats Wester-Amstel is Amsteldijk Noord 55 in Amstelveen. Honden zijn op de Buitenplaats helaas niet toegestaan. Kijk voor meer informatie op www.wester-amstel.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.