Bijgewerkt: 3 juni 2023

Aanrijding van tram en bus in Poortwachter Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
08-01-2012

Op zaterdagavond 7 januari 2012 om 22 uur 20 botsten tram 51 en een lijnbus 174 met elkaar in Poortwachter, Amstelveen, waarbij een 25 jarige vrouw uit Mijdrecht om het leven is gekomen. Zij zat als passagier in de lijnbus - meldt de politie

Op een kruising van Poortwachter met de trambaan, kwamen de lijnbus en de tram met elkaar in botsing. De tram raakte met de voorzijde de linker achterzijde van de bus, die juist overstak vanuit de richting van de Beneluxbaan. Het slachtoffer zat achter in de bus en werd gedeeltelijk uit het voertuig geslingerd. De vrouw uit Mijdrecht raakte bekneld en overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Een ingezet traumateam kon haar niet meer helpen.


Grotere kaart weergevenDe tramhalte van Poortwachter in Amstelveen

In de tram en de bus zaten meerdere passagiers. In tegenstelling tot eerdere berichten raakten sommige van hen licht gewond. Zij werden ter plaatse verzorgd, of voor controle naar een ziekenhuis vervoerd. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht en heeft ook een technisch onderzoek ingesteld.

De bestuurders van de bus en de tram, evenals enkele getuigen zijn gehoord. Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken, maar de aanrijding wel zagen gebeuren, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. De zaak is in behandeling bij de Dienst Controle Infrastructuur en Vervoer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.