Bijgewerkt: 1 februari 2023

Aanrijding tussen lijnbus 170 en een personenauto

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveenweb / Brandweer
14-10-2012

Op de kruising Graaf Aelbrechtlaan met de Keizer Karelweg in Amstelveen, kregen op vrijdagavond 12 oktober 2012 om 22 uur 15 uur de hulpdiensten een oproep. Er werd gemeld, dat tijdens een aanrijding tussen lijnbus 170 van Connexxion en een personenauto, type Opel Astra de bestuurder van de auto bekneld was geraakt en ernstig letsel had opgelopen.

aanrijding Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2012)

Bus 170 tussen de planten. Gelukkig reed de bus niet in het water


aanrijding Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2012)

Na de botsing is de Opel Astra in brand gevlogen


aanrijding Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2012)

Een buspassagier met meerdere botbreuken in zijn been, omringd door omstanders. Later is de man met een ambulancewagen naar een ziekenhuis gebracht


De bestuurder werd uit zijn voertuig gehaald en net op tijd, want zijn auto is later in brand gevlogen. Door de kracht van de botsing reed de bus in de richting van de naastgelegen vaart, maar heeft het water niet bereikt en de reizigers hebben het ongeluk zonder ernstige verwondingen overleefd.

Korte video gemaakt na de aanrijding

Er werd groot alarm geslagen bij de ambulancediensten en de brandweer, want als in de bus veel meer mensen waren, dan was de situatie een beetje anders geweest. In de bus was één persoon die met beenletsel naar een ziekenhuis werd gebracht. Hoe de aanrijding kon gebeuren wordt door de politie onderzocht.

De Amstelveense fotograaf Anko Stoffels liet zijn hond uit en toen gebeurde de aanrijding. Gelukkig pakte Anko zijn camera en maakte op de plaats des onheil een paar foto’s en hij stuurde deze drie foto’s naar onze redactie, waarvoor dank.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.