Bijgewerkt: 27 mei 2024

Aanrander op sneltram 51 aangehouden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
19-11-2008

Dinsdag, op 18 november 2008 rond tien voor half vier heeft een speciaal team een 42-jarige man aangehouden op verdenking van meerdere aanrandingen. De man wordt ervan verdacht afgelopen weken met name op tramlijn 51 tussen de haltes bij de Boelelaan en de Westwijk in Amstelveen actief te zijn geweest.

Rechercheurs van Bureau Zedenpolitie kregen de beschikking over video-opnamen van de verdachte en hebben uitgebreid naar de man gezocht. Dinsdagochtend werd een speciaal team van District Zuid ingezet om de aanrander op te sporen en aan te houden. Dankzij deze inzet kon de man in tramlijn 51 in de omgeving van de A.J. Ernststraat worden aangehouden.

Foto's van bewakingscamera's uit het openbaar vervoer stonden klaar om in het kader van opsporingsberichtgeving getoond te worden in Ter Plaatse van RTV Noord-Holland. De aanhouding heeft het tonen van de foto's in het opsporingsprogramma voorkomen.

Rechercheurs van Bureau Zedenpolitie zijn ervan overtuigd dat de verdachte vermoedelijk meer aanrandingen op zijn naam heeft staan. Zij roept dan ook slachtoffers op die nog geen aangifte hebben gedaan vooral contact op te nemen via:  020-5594700

Signalement van de verdachte:

-man met lichtgetinte huidskleur

-lengte 1.70 meter

-normaal postuur

-zwarte jas een soort van sportjack/regenjack

-lichtblauwe spijkerbroekAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.