Bijgewerkt: 28 maart 2024

Aanpak overlast scooters: Zoek de grens op

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-04-2009

Dinsdag 14 april 2009 start Amstelveen de campagne Zoek de grens op. Deze campagne is gericht op scooter rijdende jongeren. Burgemeester Van Zanen verricht samen met wethouder Veenboer om 15.00 uur de aftrap van de campagne op het parkeerterrein aan de Sportlaan tegenover de Acacialaan.

Jongeren veroorzaken door hun rijgedrag op brommers en scooters nogal eens overlast en gevaarlijke verkeerssituaties. De gemeente Amstelveen is samen met de politie gestart met een project om scooteroverlast tegen te gaan.

De politie doet dit door extra scootercontroles met de rollerbank uit te voeren. De gemeente heeft op haar beurt in samenwerking met jongeren-marketingbureau Combat een campagne over dit onderwerp ontwikkeld. De campagne omvat posters, advertenties en educatie op scholen. Daarnaast is een belangrijk onderdeel de website: www.zoekdegrensop.nl.

Op deze site kunnen jongeren alle regels vinden omtrent het rijden op scooters. Tenslotte ontvangen alle jongeren die in het raadhuis hun brommerrijbewijs komen ophalen, een informatiepakket in de vorm van een scooterblok. De stadsregio Amsterdam ondersteunt de campagne financieel.

Combat heeft de inhoud van de campagne besproken met jongeren zelf. De titel van de campagne Zoek de grens op komt na gesprekken met hen. Zij geven aan vaak de grens op de zoeken en daar ook tegenaan te lopen. De scooter is hun kostbaarste bezit en het raakt hen als die wordt afgenomen.

Het overgrote deel van de jeugd toont zich een verantwoord bestuurder in het verkeer. Een deel ervan veroorzaakt echter overlast door  onverantwoord en asociaal gebruik van hun brommer. Met het project hopen gemeente en politie gezamenlijk een bijdrage te leveren aan het terugdringen van de scooteroverlast.

Er is gekozen voor een combinatie van preventieve en repressieve maatregelen. Daarnaast wordt in het kader van dit project aandacht geschonken aan het toenemende aantal diefstallen van brommers.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.