Bijgewerkt: 2 oktober 2022

Aanpak foutparkeren van (brom) fietsen op Stadsplein

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
30-12-2009

De gemeente wil de strijd aanbinden tegen lukraak op het Stadsplein geparkeerde fietsen en bromfietsen. Die staan nu vooral voetgangers in de weg bij de ingangen van winkelpassages en bovenwoningen.

Allereerst willen B en W zorgen voor meer ruimte voor het neerzetten van fietsen en bromfietsen, waar dit geen hinder oplevert. Verder maken bestaande fietsnietjes plaats voor een ander model (type Tulip). Voor deze maatregelen trekt de gemeente 100.000 euro uit.

Scooters Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Scooters en fietsen voor de ingang van de Bijenkorf in het Stadshart Amstelveen


Bij de ingangen van winkelpassages en bovenwoningen wordt het parkeren van fietsen en bromfietsen (inclusief scooters) verboden. Bovendien komt er een wegsleepregeling voor alsnog foutgeparkeerde (brom) fietsen.

B en W willen twee tot vier keer per jaar acties houden, waarbij verkeerd geparkeerde fietsen en bromfietsen daadwerkelijk worden verwijderd. De gemeente besteedt de uitvoering hiervan uit aan een externe partij. Het Stadsplein wordt verder verboden voor snorfietsen vanwege stank- en geluidsoverlast. Dit verbod wordt onderdeel van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.