Bijgewerkt: 24 juli 2024

Aannemers worden aangesproken op puinhoop rond Groenhof

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
04-05-2019

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving schrijft erover op zijn weblog


Deze week ben ik benaderd door bewoners rond Winkelcentrum Groenhof. Het centrum wordt verbouwd en er komt een nieuwe supermarkt. Helaas duurt alles langer dan gepland. Sommige aannemers laten veel rommel op straat liggen, waardoor er onnodige overlast ontstaat. Daarom hebben we ingegrepen.

Puinhoop. Tijdens een ronde die ik dinsdag maakte met bewoners en onze mensen was het snel duidelijk dat dit niet kon. Zie ook de foto’s hieronder. Het is hoogconjunctuur, aannemers en onderaannemers lopen over van het werk. Toch kan dat geen rechtvaardiging zijn om er een puinhoop van te maken.

Foto Amstelveen
(Foto Herbert Raat - 2019)

Veel rommel op straat in Winkelcentrum Groenhof in mei 2019


Parkeerplaatsen beschikbaar. Daarom heeft onze projectleider samen met handhaving hen aangesproken op hun gedrag. De belangrijkste boodschap in het kort: of jullie ruimen het op, of wij doen het doen en dan volgt er een rekening. Het parkeerterrein dat door de verbouwer van supermarkt Jumbo wordt ingenomen is inkort. Zo zijn er nu weer meer parkeerplekken beschikbaar. Ook heeft hij hekken gezet tussen zijn opslag en de Cumulusflat, de losliggende troep opgeruimd en de vuilcontainer die over 2 parkeerplekken stond afgevoerd.

Brandkranen bereikbaar. Onze handhavers treden actief op tegen foutparkeerders (veelal bedrijfsvoertuigen) rondom het winkelcentrum. Tevens is de Brandweer in samenwerking met onze afdeling Veiligheid en Handhaving in overleg met de bouwers om te zorgen dat de brandkranen bereikbaar zijn in geval van nood. Tot slot komt onze toezichthouder nu elke dag langs om de situatie te beoordelen en zo nodig in te grijpen. Aankomende vrijdagochtend ga ik zelf weer kijken om samen met bewoners de balans op te maken.

Geen vrijbrief. Amstelveen gaat op de schop de aankomende jaren en dat zal overlast geven, maar dat is geen vrijbrief om alles maar op straat te kieperen. Mocht u een zelfde situatie in uw omgeving aantreffen, laat het mij weten via: h.raat@amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.