Bijgewerkt: 15 juli 2024

Aanhoudingen na straatroof koptelefoon in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
04-05-2012

Drie minderjarige verdachten zijn zaterdag 28 april 2012 op heterdaad aangehouden op verdenking van straatroof in Amstelveen van een koptelefoon van het merk Beats by Dr. Dre van ruim 200 euro.

Twee jongens stapten zaterdagavond 28 april rond half zeven uit de metro op station Sportlaan in Amstelveen. Ze merkten, dat drie andere jongens hen volgden. Bij het fietsenrek op de Beneluxbaan aan de overkant van het station, werd het tweetal ingesloten en werd de koptelefoon van het merk Beats by Dr. Dre van het hoofd van een van de jongens gerukt. De drie verdachten renden weg in de richting van de Alpen Rondweg. De beroofde jongen heeft direct de politie gebeld.


Grotere kaart weergeven Tramstation Sportlaan in Amstelveen

Meerdere agenten die in de buurt waren, zijn achter het drietal aangegaan. Een 13-jarige verdachte is aangehouden op de Laan van Langerhuize, een 15-jarige jongeman is aangehouden op de Groenelaan.

Een 13-jarige jongen had zich op de Groenelaan in de bosjes verstopt. Nadat een politiehond hem had opgespoord, is ook hij aangehouden. De koptelefoon is nog niet teruggevonden. De drie minderjarige verdachten zijn door de rechter commissaris in bewaring gesteld en geschorst in afwachting van de behandeling van hun strafzaak.

WAARSCHUWING

Koptelefoons zijn - net als smartphones - geliefd bij straatrovers. De politie waarschuwt eigenaren van kostbare koptelefoons om alert te blijven op verdachte omstandigheden. 'Aangiften wijzen uit, dat jongeren vaak in de gaten hadden dat ze werden gevolgd,' stelt de politie. '

Dus heb je door, dat je gevolgd wordt, zoek dan de mensen op. Blijf niet alleen lopen.' Mensen kunnen smartphones voorzien van een beveiligingsapplicatie. Bij verlies, of diefstal is het dan eenvoudig om de gps-locatie van het apparaat op te zoeken via internet. Bovendien is het mogelijk om een smartphone via zo’n applicatie te blokkeren, of de gegevens op de simkaart te wissen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.