Bijgewerkt: 18 mei 2024

Aanhoudingen na achtervolging op snelweg A9 bij Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
13-08-2014

De politie heeft woensdag 13 augustus 2014 omstreeks 05.00 uur in Amstelveen twee mannen aangehouden die verdacht worden van onder andere diefstal van een auto en betrokkenheid bij andere misdrijven. De verdachten, 23 en 35 jaar uit Amsterdam, konden worden aangehouden na een lange achtervolging vanaf de A44 en mede door aanwijzingen vanuit de politiehelikopter.

Agenten van de Landelijke Eenheid kregen via de apparatuur die automatisch kentekens scant (ANPR) de melding, dat een auto passeerde die vermoedelijke gestolen was en met valse kentekenplaten rondrijdt. Het voertuig werd bovendien in verbinding gebracht met andere misdrijven. De achtervolging van de auto werd onmiddellijk georganiseerd en het lukte de agenten ondanks de hoge snelheid de verdachten in beeld te houden. Ondertussen werd versterking aangevraagd en ook de politiehelikopter kreeg het object in het vizier.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Een Eurocopter van de Nederlandse politie


Op de A9 bij Amstelveen verlieten de verdachten de snelweg en reden de bebouwde kom binnen. De achtervolgende agenten haakten dan af, omdat door de hoge snelheid binnen de bebouwde kom de gevaarzetting te groot werd. De helikopter had de auto echter met de thermische camera nog in het vizier en de waarnemer zag even later, dat de inzittenden de auto verlieten.

De bemanning van de helikopter kon de ter plaatse gekomen collega's van de Eenheid Amsterdam naar de verdachte praten, waarna ze konden aangehouden. Een verdachte werd op een dak aangehouden en de andere had zich verstopt in een tuinhuisje. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de auto en de mogelijke betrokkenheid bij andere misdrijven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.