Bijgewerkt: 24 juli 2024

Aangepaste noodverordening in Amstelland per 14 oktober 2020

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-10-2020

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen informeert de leden van de gemeenteraad over de nieuwe corona maatregelen van de Veiligheidsregio Amstelland vanaf 14 oktober 2020:

'Geachte raad,

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Tjapko Poppens burgemeester van Amstelveen


Het bestuur van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland heeft de noodverordening voor de regio Amsterdam-Amstelland aangepast. In de bijlage treft u deze noodverordening aan die vandaag vanaf 22.00 uur van kracht is. In de verordening zijn alle nieuwe maatregelen opgenomen:

-Er is een verbod opgenomen op groepsvorming met meer dan vier personen op openbare plaatsen of plaatsen in de buitenlucht.

-Samenkomsten in gebouwen blijven beperkt tot 30 personen, maar bij verrichtingen van vermaak zijn er striktere voorwaarden. Er moet altijd worden gereserveerd en geplaceerd en er moet een gezondheidscheck plaatsvinden. Tot slot mag je met niet meer dan vier personen reserveren of aan één tafel.

-De uitzondering voor doorstroomlocaties blijft bestaan. Daar is nu wel altijd deurbeleid verplicht. -Bij detailhandel verder aanvullend nog steeds twee keer per dag een uur voor ouderen en kwetsbare mensen en bij overige doorstroomlocaties reserveren per tijdvak.

-Er is geen mogelijkheid meer om ontheffingen voor samenkomsten in gebouwen te verlenen. Verleende ontheffingen vervallen met deze noodverordening ook.

-Er is voorzien in een verbod op evenementen. Daarbij is de zeer ruime definitie van evenementen uit de toekomstige-Covid-wet opgenomen. Daarop zijn echter ook weer veel uitzonderingen. Die uitzonderingen zijn wel strikt beperkt tot de reguliere exploitatie.

-Eet- en drinkgelegenheden moeten sluiten. De mogelijkheid van afhalen blijft wel bestaan. Dit mag tot 1.00 uur, met uitzondering van coffeeshops. Daar is afhalen tot 22.00 uur mogelijk. Verder is er een uitzondering voor hotelgasten in hotels.

-Tussen 20.00 uur en 7.00 uur geen verkoop of verstrekking van alcohol en je mag het dan ook niet voorhanden hebben of nuttigen.

-De detailhandel moet om 20.00 uur sluiten. Dit met uitzondering van de levensmiddelenbranche. Lees ook: Noodverordening van de voorzitter van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland houdende voorschriften ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 Noodverordening Covid-19 Amsterdam Amstelland van 14 oktober 2020 (pdf 24 pagina’s)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.