Bijgewerkt: 8 december 2023

Aandacht voor aangepast sporten

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
04-08-2005

In september zal het nieuwe sportseizoen voor alle sporters weer in volle hevigheid losbarsten. Een ideaal moment om kennis te maken met alle aangepaste sportmogelijkheden in de regio. Daarom organiseert het Samenwerkingsverband Aangepast Sporten in samenwerking met diverse sportaanbieders de 'Maand van het Aangepast Sporten'.

Een maand met allerlei open dagen bij organisaties die een sportaanbod realiseren voor mensen met een beperking. In héél de provincie Noord-Holland zetten verenigingen hun deuren wagen wijd open voor iedereen die graag meer wil bewegen.

Sport doet goed, dat weten wij allemaal. Ook de waarde van aangepast sporten is geen punt van discussie. Juist voor mensen met een beperking (lichamelijk, verstandelijk, auditief, visueel) of chronische aandoening is sport uitermate belangrijk.

Om grenzen te leren kennen en verleggen, maar zeker ook om het zelfvertrouwen te vergroten. Helaas is onbekendheid met aangepast sporten een belangrijke reden dat potentiële sporters nog niet actief zijn. Daarom hebben alle regiomedewerkers aangepast sporten in de provincie Noord-Holland de verenigingen met een aangepast sportaanbod en gevraagd mee te werken met de 'Maand van het Aangepast Sporten'.

Op deze manier willen de samenwerkingsverbanden aangepast sporten in Noord-Holland meer bekendheid geven aan het uitgebreide scala van mogelijkheden om te sporten met een beperking of chronische aandoening. Om het aangepast sportaanbod te optimaliseren en het aantal deelnemers aan deze sportactiviteiten te vergroten hebben de Provincie Noord-Holland, NebasNsg, de gemeenten in de regio en Sportservice Noord-Holland de handen ineen geslagen met als resultaat het samenwerkingsverband aangepast sporten.

Sinds 2004 beschikt iedere regio in Noord-Holland over een professional op het gebied van het aangepast sporten. Evenals in de andere regio's spelen de gemeenten in Amstel en Meerlanden een essentiële rol binnen het samenwerkingsverband !

Wilt u meer weten over aangepast sporten in de regio Amstel en Meerlanden of wilt een persoonlijk (sport)advies? Aarzel dan niet en bel! Regiomedewerker aangepast sporten, Jeroen van der Lee staat voor u klaar, telefoon: (023) 557 69 55 of e-mail:
jvanderlee@sportservicenoordholland.nl

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.