Bijgewerkt: 4 maart 2024

Aanbesteding panelen met reisinformatie van start

Nieuws -> Regio

Bron: Stadsregio Amsterdam
19-11-2010

De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Uithoorn en Waterland ondertekenden een overeenkomst met de Stadsregio Amsterdam voor panelen met actuele reisinformatie. Met deze overeenkomst geven de gemeenten aan, dat ze gaan investeren in het aanleggen van panelen die reizigers van actuele reisinformatie gaan voorzien.

Het aanbesteden van panelen die betrouwbare reisinformatie tonen is echter een ingewikkeld proces. Om deze reden en vanwege inkoopvoordelen zal de Stadsregio Amsterdam de aanbesteding voor alle betrokken gemeenten verzorgen. De gemeenten worden straks eigenaar en beheerder van de panelen.

Ongeveer 200 nieuwe panelen moeten de reizigersinformatie op drukke haltes en knooppunten in de stadsregiogemeenten verbeteren. De Stadsregio heeft de ambitie om 95% van de reizigers in 2012 te voorzien van betrouwbare reizigersinformatie. De panelen zullen het aantal minuten tot de volgende bus gaan aftellen. Daarnaast zullen ze informatie verstrekken als een bus uitvalt of wordt omgeleid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.