Bijgewerkt: 24 juli 2024

Aalsmeer is klaar voor Ride for the Roses op 6 september 2015

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Gemeente Amstelveen
02-09-2015

Op zondag 6 september 2015 staat Aalsmeer in het teken van de Ride for the Roses. Start en finish zijn bij de bloemenveiling van Flora Holland, maar de tochten gaan door de hele regio. Zo komen de tourtochten langs de mooie Westeinder plassen in Aalsmeer. Bij terugkomst rijden de fietsers over de speciaal voor de Ride met 20.000 rozen versierde promenade, de ‘Boulevard of The Roses’. Die zondag stappen ongeveer 10.000 mensen op de fiets om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF kankerbestrijding, waaronder Ride for the Roses ambassadeur Frits Barend, Team LottoNL-Jumbo renner Bobbie Traksel, Brian Bulgaç, het Sterrenfietsteam, burgemeester en wethouders van Aalsmeer en een aantal wethouders van routegemeenten zoals Pieter Litjens van Amsterdam.

Doet u ook mee? Met tochten van 25, 50 en 100 km is de Ride voor iedereen! Inschrijven is nog mogelijk. Wilt  u niet meefietsen, dan kunt u de fietsers natuurlijk ook komen aanmoedigen langs de route. Verder is er in de middag een feestelijk programma met optredens van diverse artiesten. Tussendoor is het goed toeven op een van de vele zonnige Aalsmeerse terrassen aan het water.

Verkeersmaatregelen

Voor een veilig verloop van de 100 km route op 6 september zijn verkeersmaatregelen nodig. Voor de 100 km cycletour wordt een aantal wegen tijdelijk (ongeveer driekwartier) afgesloten voor alle verkeer, ook het openbaar vervoer. Er staan gele borden bij de afzettingen en er zijn verkeersregelaars om het verkeer om te leiden. Als het peloton voorbij is, worden wegen zo snel mogelijk weer opengesteld voor het verkeer. Hulpdiensten hebben wel toegang tot de afgezette gebieden. De toertochten van 25 en 50 km gaan over gewone fietspaden.

Programma zondag 6 september:

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)Kijk voor meer informatie op: www.aalsmeer.nl. Kijk voor meer informatie over busverbindingen op: www.connexxion.nl Kijk voor meer informatie over programma en inschrijven via: www.ridefortheroses.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.