Bijgewerkt: 2 december 2021

Aalsmeer en Amstelveen steunen 3FM Serious Request

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-12-2015

De gemeenten Aalsmeer en Amstelveen doen dit jaar gezamenlijk mee aan Serious Ambtenaar. Beide wethouders Duurzaamheid, Jop Kluis van Aalsmeer en Peter Bot van Amstelveen doneren gezamenlijk 5.000 euro aan 3FM Serious Request. Voor deze donatie werkt een groep professionals vrijwillig twee dagen lang aan de adviesopdracht: Hoe transformeren we de Stelling van Amsterdam van oorlogsverdediging naar klimaatverdediging?

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2015)

De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie, gelegen op 15 tot 20 kilometer rond het centrum van Amsterdam. De Stelling is 135 kilometer lang, bevat 45 forten en is aangelegd van 1880 tot 1920. Het gehele complex werd in 1996 op de Werelderfgoedlijst geplaatst


De stelling van Amsterdam werd van oudsher gebruikt om Amsterdam te verdedigen tegen de vijand. In totaal vormen 46 forten de verdedigingslinie in 36 gemeenten. Vandaag de dag is dit niet meer nodig. Er ligt wel een andere vijand op de loer: klimaatveranderingen. Daarom is het plan geboren om de Stelling van Amsterdam in te zetten als klimaatverdediging. Dit kan door langs de Stelling een innovatieve, groene en duurzame gordel aan te leggen van innovatieve planten die snel groeien, extra CO2 en fijn stof opnemen en bovendien geluiddempend zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Een gerestaureerde kanon staat op de zogenaamde 'Post 12' locatie van de Linie van Krayenhoff in Amstelveen op het terrein van de voormalige kruitfabriek 'De Oude Molen'. In de achtergrond staat het hoofdkantoor van Esprit Europe B.V. Post 12 maakte een deel uit van de Amsterdamse Linie (1815)


Goede doel. Serious Ambtenaar draagt bij aan Serious Request, doordat verschillende (overheids) organisaties een vraagstuk neerleggen bij Serious Ambtenaar en daarvoor 5.000 euro doneren. In totaal is er door Serious Ambtenaar 450.000 euro opgehaald. Dit bedrag is woensdag 23 december 2015 aan de DJ’s in het Glazen Huis in Heerlen overhandigd. De opbrengst gaat naar kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS