Bijgewerkt: 25 juli 2024

Aalsmeer Flower Festival 2017

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Aalsmeer Flower Festival
11-04-2017

Tijdens het vierde Aalsmeer Flower Festival, dit jaar op 17 en 18 juni 2017, worden uit Japan afkomstige Hana Ike Battles gehouden. Dat zijn wedstrijden, waarin arrangeurs en bloemsierkunstenaars het tegen elkaar opnemen en het publiek de winnaar bepaalt. 'Een nieuwe toepassing van bloemen en daarmee een verrijking en extra attractie tijdens het Festival' -vindt de organisatie.

Hana Ike Battle is een nieuwe en spannende combinatie van bloemsierkunst en boeiend entertainment: twee arrangeurs nemen het vijf minuten tegen elkaar op om een spectaculair bloemstuk te maken. 'Wij noemen het floritainment. Onder opzwepende muziek, voorzien van deskundig commentaar en na vijf minuten bepaalt het publiek wie de winnaar is. Die gaat door naar de volgende ronde', licht Michel de Kok van de Nederlandse Hana Ike Battle-organisatie toe. Hana Ike Battle komt uit Japan, is daar een begrip geworden en er zijn plannen om binnen twee jaar een officieel wereldkampioenschap te organiseren. Hana staat voor bloem, Ike voor leven en Battle voor de passie om de beste prestatie te leveren.

Foto Amstelveen
(Foto Wilfried Overwater - 2015)

Hana Ike Battle in 2015


Meerdere wedstrijden. De Hana Ike Battles worden tijdens het Aalsmeer Flower Festival gehouden op de Historische Tuin en tijdens het evenement op zaterdagavond ook nabij de Watertoren. Uit Japan vliegen gerenommeerde Battlers in, die het opnemen tegen Nederlandse arrangeurs. Er zijn ook Battles speciaal voor kinderen en workshops. De Kok: 'Japan heeft een rijke traditie in de bloemsierkunst, onder meer bekend door de Ikebana. De Japanners willen de Hana Ike Battle graag internationaal uitrollen en hebben daarbij vanwege de historische banden en de spilpositie gekozen voor Nederland als partnerland.'

'Het is een boeiende, extra en nieuwe toevoeging, waardoor het Festival op 17 en 18 juni 2017 nog aantrekkelijker wordt. Een mooie aandachtstrekker op ons programma', motiveert het Aalsmeer Flower Festival. De complete festivalkalender wordt binnenkort bekendgemaakt.

Check nu al voor meer informatie: https://www.aalsmeerflowerfestival.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.