Bijgewerkt: 26 mei 2024

ARC 1890 snakt naar eerste puntje

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
05-10-2006

RUGBY

Vooraf leken de kaarten al geschud. Castricum RC zou het varkentje uit Amstelveen wel even wassen. Maar dat het zó makkelijk zou gaan, dat was ook weer niet verwacht. Regelmatig klonk er weer muziek om een volgende score te vieren. De magische grens van drie cijfers werd zelfs gehaald. Bij 108-10 was de vernedering voor ARC 1890 eindelijk voorbij.

Binnen een minuut nam Castricum al de leiding en het duurde maar liefst negen volle minuten voordat het team uit Amstelveen voor het eerst de bal raakte. Zes keer moest de ploeg uit Amstelveen toestaan dat Castricum de achterlijn haalde wat een beschamende 54-0 als ruststand op het bord bracht.

In de tweede helft lette Castricum even niet op en wist Amstelveen tweemaal de achterlijn te halen. Ondanks de zoveelste vernedering blijft ARC 1890 coach Hengeveld optimistisch, "er zijn dit seizoen duidelijk vier teams die de dienst uitmaken, wij moeten punten pakken tegen de kleintjes".

Komende zondag komt er zo'n kleintje, Hilversum, op bezoek aan de Sportlaan en een overwinning zou meer dan welkom zijn en de ommekeer kunnen betekenen. Succes is immers de beste doping, dat begrijpen zelfs de ARC rugbyers die ondanks de hoge uitslag toch met opgeheven hoofden het veld verlieten.

Uithuilen en opnieuw beginnen luidt nu het motto. ARC hoopt dat zondag na de wedstrijd weer alles anders is, zo niet dan blijven ze het lachertje van deze competitie. Na vijf wedstrijden liegen de cijfers er niet om: 33 voor en 367 tegen. Zondag 8 oktober 2006 Amstelveen RC 1890 tegen Hilversum, kick-off 14.30 uur.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.