Bijgewerkt: 18 mei 2024

ARC 1890 overklast Ascrum

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
09-02-2006

Zondag 12 februari 2006: Amstelveen RC 1890-'t Gooi,  kick-off 14.30 uur


Mag de winter dan rustig voortkwakkelen, de rugbyers van ARC 1890 kwakkelen niét en hebben hier ook totaal geen boodschap aan. Het Amsterdamse studentenrugbyteam Ascrum, was duidelijk een maatje te klein en totaal niet opgewassen tegen een solide en degelijk spelend ARC 1890.

Er zijn dit seizoen maar vier clubs die de dienst uitmaken in de vaderlandse rugbycompetitie en de overige zes clubs mogen uit gaan maken wie er gaat degraderen. Den Haag, 't Gooi, Castricum en Amstelveen zijn een maatje te groot voor de rest en zij gaan via de playoffs uitmaken wie zich kampioen van Nederland mag noemen.

De wedstrijd tegen de studenten in Amsterdam was eigenlijk meer een formaliteit en in principe al na een helft beslist, 0-26. Was het in het begin nog even de tegenstander aftasten en ging de wedstrijd gelijk op, maar toen er eenmaal in bres was geslagen in de vijandehjke afweer werd het open huis aan Amsterdamse kant.

Try'van Alex Kuipers, Rhodi Graham, Tim Platt (2x) en de nodige conversies van David Flatt sloopten de Amsterdamse studenten ploeg. In de tweede helft was het voor het publiek alleen nog maar raden tot hoe hoog de score zou oplopen

Amstelveen maakte in die tweede helft de klus gedecideerd af. Joost Puype, Steven de Best, Coen Ran, Olaf Bartels en 'man of the match' Elzo Wippo vonden allen de doellijn. Kicker Johan van Breda -teruggekeerd na een blessure- schopte het ovaal secuur tussen de palen door en bepaalde zo de eindstand op 0-75.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.