Bijgewerkt: 5 december 2023

AMBER Alert zoekt nog 270.000 nieuwe burgerspeurders

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
21-05-2013

Dinsdagochtend 21 mei 2013 ging de #1op10 actie van AMBER Alert Nederland van start in het radioprogramma van Giel Beelen. Beelen geeft dagelijks een update van de actie in zijn programma. AMBER Alert, het landelijke vermiste kinderenalarm, wil er met de #1op10 actie voor zorgen dat straks één op iedere tien Nederlanders is aangemeld voor de gratis ontvangst van AMBER Alerts.

Om de doelstelling te halen moeten nog 270.000 mensen zich aanmelden, het liefst vóór de Dag van het Vermiste Kind (zaterdag 25 mei 2013). Aanmelden kan o.a. via Twitter, Facebook, Hyves, e-mail, SMS, App en PC screensaver. Organisaties kunnen zich ook centraal aanmelden. Meer informatie: http://1op10.amberalertnederland.nl/

Kind vermist, of ontvoerd

AMBER Alerts worden alleen verstuurd als een kind wordt ontvoerd, of vermist raakt en de politie vreest voor het leven van dit kind. Dit is gelukkig maar een paar keer per jaar, maar juist in deze gevallen telt ieder minuut. Hoe meer mensen direct de foto van het kind zien en gaan meezoeken, hoe groter de kans, dat het kind levend worden teruggevonden.

amber alert Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Screenshot van de AMBER Alert applicatie op 21 mei 2013 om 16 uur (Politie NL app Android)


Levensreddende tip

"Ontvangst van AMBER Alerts is gratis. En het kan een kinderleven redden. Daarom hebben al 1,4 miljoen Nederlanders en duizenden organisaties zich aangemeld. Dat is natuurlijk geweldig, en we zijn al deze mensen bijzonder dankbaar voor hun steun en betrokkenheid. Maar er zijn ook miljoenen Nederlanders die zich nog niet hebben aangemeld.

Met de #1op10 actie vragen we hun aandacht. We vragen hen om zich deze week nog aan te melden op www.amberalertnederland.nl ," aldus Ed Kraszewski, woordvoerder Landelijke Eenheid van de politie. Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland: "En ben je wel al aangemeld? Help ons dan door je vrienden, collega’s, of je hele bedrijf te vragen zich aan te melden. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat het volgende AMBER Alert nog sneller door nog meer mensen wordt gezien. En wie weet zorg jij zo wel voor de volgende levensreddende tip."

Hoe meld je je aan?

Aanmelden voor de gratis ontvangst van AMBER Alerts is eenvoudig. Je kiest zelf hoe je AMBER Alerts wilt ontvangen:

Per SMS: Stuur per SMS de tekst AMBER AAN naar 5100

Als e-mail: Meld je aan op de website

Via Facebook:  Like www.facebook.com/amberalertnederland

Via Twitter: volg @amber_alert_nl (alleen AMBER Alerts), of @kind_vermist (AMBER Alerts en andere urgente vermissingen)

Via de iPad of iPhone app: download de AMBER Alert Nederland App in de AppStore of voor Android via de Politie NL app in Google Play.

Of op één van de vele andere manieren: bijvoorbeeld als screensaver, als banner op uw website, of op grote schermen Organisatie? U kunt ook alle mobiele telefoons van uw organisatie in één keer aanmelden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.