Bijgewerkt: 2 december 2023

AM match start met intensief trainingsprogramma

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-08-2016

Op de nieuwe locatie van AM match van de AM Groep in Amstelveen heeft wethouder Maaike Veeningen (D66) op woensdag 24 augustus 2016 samen met de eerste groep deelnemers een start gemaakt met een nieuw trainingsprogramma. Dit programma is bedoeld om mensen die moeilijk aan het werk komen in een periode van maximaal zes weken duurzaam aan de slag te helpen.

Doel van het programma is werk vinden én behouden dat past bij de mogelijkheden van elke afzonderlijke deelnemer. De deelnemers krijgen hierbij zelf een zeer actieve rol. Gedurende zes weken vier dagen per week zijn zij actief bezig met werk vinden, ze solliciteren op echte banen en lopen stage bij reguliere werkgevers. Daarbij worden de deelnemers ondersteund door een team van professionals, bestaande uit een trainer, een acquisiteur, een arbeidsbemiddelaar en een jobcoach die allen één doel hebben: deelnemers duurzaam aan het werk helpen.

Maaike Veeningen wethouder Werk en Inkomen: “Ontzettend goed om te zien met hoeveel enthousiasme de deelnemers met het trainingsprogramma aan de slag gingen. In nauwe samenwerking met de werkgevers hopen we de deelnemers zo snel mogelijk aan een passende functie te helpen.”

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2016)

Maaike Veeningen (D66) wethouder (de vierde van links) op bezoek bij AM match op 24 augustus 2016


Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Participatiewet. De gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn werken hierin samen en hebben AM match opgericht. AM match gaat als ‘bedrijf onder de bedrijven’ ondernemers ondersteunen bij de integratie van mensen die moeilijk aan het werk komen in hun bedrijf. Het gaat om mensen uit de bijstand en de Wajong en mensen die voorheen bij een sociale werkplaats terecht zouden komen.

AM match?

AM match is een nieuwe organisatie die voortborduurt op het succes van de voormalige AM Groep. De ervaring en expertise om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden, is behouden, evenals het zakelijke netwerk van de AM Groep. Nieuw is, dat de mensen ook echt op de loonlijst van reguliere bedrijven zullen komen. AM match richt zich vooral op het matchen van mensen en bedrijven. Als een organisatie en een persoon bij elkaar zijn gebracht, begeleidt AM match beide partijen om ervoor te zorgen, dat het werkt.

Het bestuur van de nieuwe organisatie wordt gevormd door de wethouders sociale zaken van de vijf gemeenten. De dagelijkse leiding is in handen van Anton van den Hoed. De nieuwe organisatie opereert vanuit twee locaties, in Amstelveen en Hoofddorp. AM match stimuleert en ondersteunt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om zichzelf te ontwikkelen met als doel het vinden van een zo regulier mogelijke werkplekAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.