Bijgewerkt: 18 juni 2024

AC is Nederlands kampioen scholen triatlon in Almere

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveen College
17-09-2013

Het Amstelveen College werd afgelopen vrijdag 13 september 2013 op het parcours van de grote Holland Triathlon in Almere Nederlands scholenkampioen. Ook leverden enkele leerlingen topprestaties.

triathlon Amstelveen
(Foto AC - 2013)

Hardloper Davy Heijsteeg


De wedstrijd in Almere werd mede georganiseerd onder de vlag van de KVLO-schoolsport, Mission Olympic. Daarmee was het een Nederlands Kampioenschap, dat toegankelijk was voor wedstrijdsporters en recreatieve sporters. De scholieren  moesten 380 m zwemmen in het Weerwater in Almere Stad, 18 km fietsen en 4,2 km hardlopen.

triathlon Amstelveen
(Foto AC - 2013)

Davy Heijsteeg op het podium tijdens de prijsuitreiking


Aan de wedstrijd deden 74 leerlingen mee van het Amstelveen College. Zij zitten in de sportklassen van leerjaar 2, of volgen in 5 havo, of 6 vwo het vak Bewegen, Sport en Maatschappij. Bij de jongens onderbouw werd Davy Heijsteeg eerste in een eindtijd van 56 minuten en 25 seconden.

Susan Goossens werd derde bij de meisjes bovenbouw in een totaaltijd van 1 uur, 10 minuten en 30 seconden. Aan het einde van alle prijsuitreikingen bleek, dat het Amstelveen College de scholenprijs mee naar huis kon nemen.

triathlon Amstelveen
(Foto AC - 2013)

Tweedeklassers Roby Broeknelis (l) en Zoë Tjon A Ten tijdens het triatlon in Almere


Triatlon?

Een triatlon is een sportcompetitie met verschillende disciplines. Terwijl vele variaties van de sport bestaan, triatlon (of triathlon), in zijn populairste vorm, bevat het zwemmen, fietsen en lopen over diverse afstanden. Triatleten strijden om de snelste tijden te bereiken in de competitie.

De originele triatlon bestaat uit: 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen, 42,195 km hardlopen (de marathonafstand). Het woord 'triathlon' is van Griekse oorsprong uit τρεις, of treis (drie) en αθλος, of athlos (wedstrijd)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.