Bijgewerkt: 26 september 2023

ABBA: Ik heb nog steeds vertrouwen in jou

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Abbavoyage/Wikipedia
03-09-2021

ABBA is een Zweedse popgroep die in 1972 in Stockholm werd opgericht door Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, en Anni-Frid Lyngstad. De naam van de groep is een acroniem van de eerste letters van hun voornamen. Ze werden een van de meest commercieel succesvolle acts in de geschiedenis van de populaire muziek en stonden van 1974 tot 1983 wereldwijd aan de top van de hitlijsten. In 1974 was ABBA de eerste winnaar van Zweden op het Eurovisie Songfestival, met het lied "Waterloo", dat in 2005 werd verkozen tot het beste lied in de geschiedenis van de wedstrijd als onderdeel van de viering van de 50ste verjaardag van de wedstrijd. Lees verder over het verhaal van ABBA hier

ABBA Voyage is het langverwachte concert van een van de grootste pop-acts aller tijden. Zie ABBA's avatars vergezeld door een 10-koppige live band, in een speciaal gebouwde arena in het Queen Elizabeth Olympic Park, Londen. In plaats van de oorspronkelijke leden Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid op wereldtournee te sturen, zullen ze digitale avatars van zichzelf sturen om op te treden voor miljoenen fans over de hele wereld.

In de informatica is een avatar (ook profielfoto of userpic genoemd) een grafische voorstelling van een gebruiker of van het personage of de persona van de gebruiker. Het kan een tweedimensionale vorm aannemen, zoals een pictogram in internetfora en andere onlinegemeenschappen, of een driedimensionale vorm, zoals in spellen of virtuele werelden.

Geen comeback zou compleet zijn zonder nieuwe muziek. 'Voyage', het album van ABBA, met daarop 10 nieuwe nummers komt uit op 5 november 2021. De eerste twee singles van 'Voyage' zijn 'I Still Have Faith in You' en 'Don't Shut Me Down' - en beide zijn nu al te streamen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.