Bijgewerkt: 18 mei 2024

86-jarige fietser in Amstelveen na aanrijding is overleden

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
19-07-2022

Bij een ernstig verkeersongeval op de Van der Hooplaan ter hoogte van de Fluweelboomlaan in Amstelveen rond 16 uur 45 op maandagavond 18 juli 2022 een 86-jarige man is ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is later in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Het ongeval tussen de 86-jarige fietser en een personenvoertuig gebeurde ter hoogte van een supermarkt. De bestuurder van het voertuig is volgens procedure gisteravond meegenomen naar het politiebureau.

Na het ongeval hebben veel passanten, winkeliers en getuigen eerste hulp verleend of geholpen met de weg afzetten. We willen hen daarvoor bedanken. Het ongeval heeft vast ook op hen grote indruk gemaakt. De Van der Hooplaan is lange tijd afgesloten geweest voor uitgebreid technisch onderzoek. Veel Amstelveners moesten even omrijden en ook de bussen konden niet hun gebruikelijke route rijden.Onderzoek. Een rechercheteam dat gespecialiseerd is in ernstige verkeersongevallen doet onderzoek naar deze aanrijding. Gezien het tijdstip waren er gisteravond veel mensen op straat of onderweg naar huis. Het onderzoeksteam komt dan ook graag in contact met mensen die getuige waren van deze heftige aanrijding, of mogelijk over beeldmateriaal beschikken dat kan helpen bij het onderzoek.

Getuigenoproep. Heeft u informatie voor de politie of beeldmateriaal? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of vul het tipformulier in. Mocht u liever anoniem informatie willen geven, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.